Leerdammer schrijft kinderen stiekem in op Turkse school

SchoolKidsEen Leerdammer van Turkse komaf had zijn twee kinderen zonder overleg op een school in Turkije ingeschreven en hen daar bij familie ondergebracht.

De man  deed dit nadat hij in een echtscheidingsprocedure verwikkeld was geraakt met zijn ex-vrouw. Het openbaar ministerie heeft dinsdag bij de rechtbank in Dordrecht tegen hem een gevangenisstraf geëist van 180 dagen, waarvan 91 voorwaardelijk, en met een proeftijd van een jaar. De moeder deed aangifte toen de kinderen aan het begin van het schooljaar nog niet in Leerdam waren gearriveerd. De man zou na een zomervakantie in Turkije afgelopen jaar aan zijn kinderen hebben gevraagd bij wie ze het liefste wilden zijn: bij vader of bij moeder. Volgens het verhaal van de man kozen ze voor hem.

‘Bevallen alleen is niet genoeg voor het moederschap’

Toen de man aan het begin van het schooljaar zonder kinderen op Schiphol arriveerde, werd hij opgepakt. Een maand later kwamen de jongen en het meisje alsnog naar huis. Justitie oordeelde dat de man zijn kinderen had onttrokken aan het gezag van de moeder, aan wie de kinderen voorlopig zijn toegewezen. Volgens de man zou de vrouw geen goede moeder zijn. “Bevallen alleen is niet genoeg voor het moederschap”, antwoordde hij op de vraag of hij zijn plannen met haar had overlegd. “Wat zij vindt, is niet belangrijk”.

Het openbaar ministerie hield bij haar eis rekening met de omstandigheden van de verdachte. De Leerdammer is werkloos, depressief en bracht de afgelopen winter grotendeels in zijn auto door, omdat zijn vrouw de woning toegewezen had gekregen. Na aftrek van de voorlopige hechtenis zou de man niet meer terug hoeven naar de gevangenis. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Bron: Refdag.nl

Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel
Lees ook:21 december komt eraan.. vrouw (55) compleet hysterisch
Lees ook:Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen
Lees ook:Vrouw gedood door echtgenoot wegens scheiding
Lees ook:Schooluniform niet meer verplicht in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>