Turkse president Erdoğan shockeert met opvattingen over vrouwen

Miljoenen Turkse vrouwen zijn woedend op president Erdoğan. En niet alleen Turkse vrouwen trouwens.. Twitter stroomt vol met boze tweets van vrouwen (en mannen) uit allerlei landen. De Turkse president Erdoğan zei gisteren in Istanbul op een top over ‘Vrouwen en Recht’ dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn en dat vrouwen prioriteit moeten geven aan het moederschap.

Volgens Erdoğan moet het niet gaan om gelijkheid tussen mannen en vrouwen maar om “gelijkheid onder vrouwen” en “gelijkheid onder mannen”. Ook kunnen mannen en vrouwen niet hetzelfde worden behandeld, omdat dat tegen de natuur ingaat. “Een vrouw een schep geven en haar laten werken? Dat gaat niet. Dat is in strijd met haar delicate postuur”, alsdus Erdoğan.

Erdoğan: Minimaal drie kinderen

Deze uitspraken zijn misschien schokkend, maar zeker niet nieuw. Erdoğan staat bekend om zijn conservatieve opvattingen over de positie van de vrouw. Als het aan hem ligt krijgen alle (Turkse) vrouwen minimaal drie kinderen en blijven zij hun leven lang voor hun kinderen en hun kleine kinderen zorgen.

Erdoğan (60) en zijn vrouw Emine (59) hebben overigens samen vier kinderen, twee zoons en twee dochters.

Lees ook:Nieuwe president Erdoğan legt de eed af..
Lees ook:Turkije blijft groeien: inwoneraantal op 77.7 miljoen
Lees ook:Vooroordelen over Turkse vrouwen
Lees ook:Turkse vrouwen kiezen massaal voor keizersnede
Lees ook:Waar zijn de kapsters in Turkije?!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>