Turkse journalist aangeklaagd wegens opmerking over seksslaaf

RojinDe Koerdische artieste Rojin klaagt de journalist Serdar Turgut van de Turkse krant Akşam aan wegens seksuele intimidatie. Rojin zei: “Ik verwacht geen verontschuldigingen, ik wil dat deze belediging wordt gestraft namens alle vrouwen”.

Artieste Rojin van TRT’s Kurdish Channel klaagde journalist Serdar Turgut aan wegens zijn opmerking “Ik zou haar ontvoeren en haar mijn seksslaaf maken”. Rojin eiste vervolging van Turgut voor “seksuele intimidatie” en “belediging via de media”. Wanneer Rojin’s beschuldiging terecht wordt gevonden, wacht Turgut een gevangenisstraf van 6 maanden tot 4 jaar. Waarom zei deze journalist dit?

In zijn column gepubliceerd op 24 oktober getiteld “Ik vind het jammer dat ik geen PKK terrorist ben” schreef Turgut: “Voor zover ik Abdullah Öcalan’s verklaringen begreep nam hij deel aan groepsseksfeesten in de bergen; en sinds hij een PKK lid is deed hij dit op een militante manier”. Turgut vervolgde zijn column met “Tot nu toe heb ik nog niet een aantrekkelijke vrouw gezien van de PKK, daarvoor zou ik Rojin uit de stad kunnen ontvoeren en haar naar de bergen meenemen”.

Rojin antwoordde in een geschreven verklaring “Is de reden voor deze ongevoeligheid dat ik een Koerd en een vrouw ben?” en maakte bekend dat ze een aanklacht had ingediend. De artieste diende haar aanklacht in bij de Bakırköy Rechtbank op 27 oktober.

‘Ik verwacht geen verontschuldigingen voor deze belediging’

In dezelfde tijd zei Rojin in een avondprogramma op de Turkse nieuwszender NTV: “Ik zal doorzetten in deze zaak tot het einde als een voorbeeld voor Turkije. Ik verwacht geen verontschuldigingen van Turgut”. Rojin zei dat ze aardig in war was toen ze het artikel las en dat ze hard probeerde te begrijpen wat hij bedoelde. “Het is een vreselijk iets voor alle vrouwen wanneer een zeer geleerde intellectueel, die al jaren columns schrijft, op een oneerlijke manier strijdt via een artikel.”

Rojin vervolgde: “Turgut gooide alle woede eruit over het vredesproces en maakte een aperitief”. Ze zei dat wat Turgut had gedaan niets te maken had met humor, maar racistisch en seksistisch was. “Humor zou mensen aan het lachen moeten maken en hen niet misselijk maken. Ik heb gevoel voor humor, maar dit was geen grapje. Ik wil dat deze belediging gestraft wordt”.

Bron: Bianet

Lees ook:Turkey Now 2010: Koerdische zangeres Rojin
Lees ook:Turkije was toch een democratie?
Lees ook:Turkse schrijver Gürsel vrijgesproken
Lees ook:Amerikaanse dood gevonden in Istanbul, Nederlandse gids verdacht
Lees ook:Seksueel getint gebaar in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>