Turkey Now 2010: Koerdische zangeres Rojin

RojinTurkey Now 2010, nog 10 festivaldagen te gaan! Het overvolle programma biedt dit weekend Koerdische etnische muziek, maar geen purisme.

Als Koerdische, afkomstig uit Adana, had Rojin bepaald geen rijke jeugd. Ze was vastbesloten haar artistieke talent te ontwikkelen en vrij snel na het afronden van haar conservatoriumopleiding in Ankara sloot ze een contract met Sony Music. In 2003 verscheen van haar tweede album Si op single en dat was een grote hit. Dit was van grote betekenis voor de ontwikkelingen van Koerdische etnische muziek.

De muziek van Rojin heeft een volks karakter maar op haar meest recente cd Deq Dövme geven de hectische gitaren de songs soms een stevige rockondergrond mee. Rojin schrijft veel nummers zelf maar vertaalde ook werk van Loreena McKennit. Op haar platen zingt ze ook Turks, maar merendeels Koerdisch. Maar Rojin is dus geen purist. Net zo makkelijk flirt ze met Indiase muziek op haar laatste cd. Rojin is een eigenzinnig talent dat niet de makkelijkste weg kiest, maar wel succesvol is.

Titel: Türkü Bar: Rojin & afterparty
Wanneer: za 27 mrt 21.00 u
Waar: Podium Mozaiek – Amsterdam
Genre: Wereldmuziek
Prijs: €12/€10

Voorafgaand aan de Türkü Bar in Podium Mozaïek is er een Diner Culturel. Prijs € 18,-

Lees ook:Turkije was toch een democratie?
Lees ook:Turkse journalist aangeklaagd wegens opmerking over seksslaaf
Lees ook:Musa Eroğlu bij Türkü Bar Amsterdam
Lees ook:Zangeres en pianiste Karsu Dönmez wint TAS Talent Award
Lees ook:Turkey Now! 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>