Augustus: sekse-gerelateerd geweld kost 15 vrouwen het leven

Een scan van “derde pagina’s” van nationale Turkse kranten in augustus toonde bijna dagelijkse incidenten van geweld, verkrachting en moord aan.

Volgens Bianet’s onafhankelijke telling werden er in Turkije de afgelopen maand 15 vrouwen vermoord door mannen. De meeste moorden werden gepleegd door de echtgenoten of partners. De details van deze gevallen onthullen dat van al deze moorden er slechts drie door niet-familieleden werden gepleegd.

Negen echtgenoten, partners of ex-echtgenoten vermoordden hun vrouwen, partners of ex-vrouwen. Een echtgenoot bracht zichzelf later ook om het leven. Twee andere moorden werden gepleegd door de broers van de echtgenoten en een man vermoordde zijn tante.

Er waren zestien gevallen van verkrachting. Hieronder bevond zich een geval van verkrachting door een echtgenoot. Bij twee andere gevallen was er sprake van kindermisbruik binnen de familie, waarvan er in een geval meerdere kinderen en volwassenen betrokken waren.

Een patiënt meldde dat zij verkracht was door een schoonmaker in een ziekenhuis. Verder waren er gevallen van poging tot moord, geweld en ongewenste intimiteiten, zowel door familieleden als door vreemden.

Bron: Bianet.org, 3 september 2009

Lees ook:Juli: 17 vrouwen vermoord in Turkije
Lees ook:Turkse vrouwen worden het vaakst omgebracht door eigen echtgenoot
Lees ook:Laatste 7 jaar 953 vrouwen vermoord in Turkije
Lees ook:Hoe verliep de strijd tegen sekse gerelateerd geweld in Turkije?
Lees ook:Turkije besteedt aandacht aan sekse gerelateerd geweld

1 Reacties // Reageer

One thought on “Augustus: sekse-gerelateerd geweld kost 15 vrouwen het leven

  1. Emel

    Het zou misschien al heel wat helpen als verdachten van dit soort misdaden moeten voorkomen bij een vrouwelijke rechter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>