Valse bommelding Turks vliegtuig om vlucht te halen

PegasusEen vliegtuig van Pegasus Airlines maakte zondag een noodlanding op Ankara’s Esenboğa Airport na een valse bommelding tijdens de vlucht van Istanbul naar Van.

De passagiers aan boord van de Pegasus Airline vlucht 190 vertelden dat zij niet geïnformeerd waren over de reden van de noodlanding in Ankara, meldde persbureau Anatolia. Na een doorzoeking op Esenboğa Airport werd het vliegtuig veilig verklaard en kon de vlucht naar Van’s Ferit Melen Airport met de 150 passagiers weer verdergaan. Het vliegtuig landde later op de zondag veilig in Van. Dit is al de tweede valse bommelding deze week die een binnenlandse vlucht vertraagt.

Bommelding om vlucht te halen

Afgelopen vrijdag kwam er een anonieme bommelding binnen, die later afkomstig bleek te zijn van een passagier die te laat aan het komen was voor een vlucht van Adana naar İzmir. Metin Avcı (39) belde donderdagavond om 20.00 uur naar de politie en zei dat er een bom in het betreffende vliegtuig zat. Hierop annuleerde de politie de vluchten van twee verschillende vliegmaatschappijen naar Izmir om de vliegtuigen te doorzoeken.

De bron van de anonieme bommelding werd ondertussen achterhaald, omdat Avcı zo stom was om hiervoor zijn eigen mobiele telefoon te gebruiken. Toen hij op het vliegveld arriveerde en het vliegtuig in wilde stappen, werd hij aangehouden op beschuldiging van “het in gevaar brengen van de algemene veiligheid”. De vliegtuigen mochten om 23.00 uur weer vliegen.

Avcı zei dat hij laat was vanwege de weersomstandigheden op de wegen vanaf Kahramanmaraş. Hij verklaarde haast te hebben om in Izmir te komen, omdat zijn zieke kind daar was. Toen kwam hij op het briljante idee van een valse bommelding, zodat hij toch nog zijn vlucht kon halen. Avcı, die is overgebracht naar het gerechtsgebouw, zei spijt te hebben van zijn daad.

Bron: Hürriyet

Lees ook:İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa
Lees ook:Eerste groep burgers uit Libië keert terug in Turkije
Lees ook:Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..
Lees ook:Corendon stationeert ook vliegtuig op Brussels Airport
Lees ook:Turkse politie weer begonnen met traangas in Taksim

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>