Eerste groep burgers uit Libië keert terug in Turkije

Turkije evacueerde de eerste groep staatsburgers uit Libië door aanhoudende opschudding in het land. Een vliegtuig van Turkish Airlines haalde 90 Turken op uit Banghazi en landde zaterdagavond laat op Istanbul’s Ataturk Airport. Daarna landde nog een vliegtuig uit Tripoli.

“Demonstranten vielen onze kampplaats aan afgelopen nacht, we konden onszelf nauwelijks redden,” vertelde Osman Horoz, die in een constructiebedrijf in Banghazi aan het werk was. Horoz vertelde dat demonstranten voornamelijk buitenlanders aanvielen, niet perse Turken. Hakan Terlik, die van Tripoli kwam, zei bovendien dat de situatie in Banghazi ernstiger was dan die in Tripoli. “Er vonden geen aanvallen of aanslagen plaats in  Tripoli,” zei Terlik.

Eerder op zondag zond Turkish Airlines een ander vliegtuig naar Banghazi op verzoek van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het vliegtuig bracht verslaggevers van TRT en Anadolu Agency (AA) naar Libië. Turkije plant vandaag nog twee extra vliegtuigen te sturen naar Banghazi om meer burgers te evacueren.

Bron: World Bulletin

Lees ook:Turkije biedt Libië condoleances aan na dodelijke vliegtuigcrash
Lees ook:Turkish Airlines weer de beste maatschappij
Lees ook:Turkish Airlines gaat vaker vanaf Schiphol naar Istanbul vliegen
Lees ook:Lionel Messi hét gezicht achter Turkish Airlines
Lees ook:Turkish Airlines vliegt nu ook vanaf Rotterdam The Hague Airport

1 Reacties // Reageer

One thought on “Eerste groep burgers uit Libië keert terug in Turkije

  1. Hotel Titanic

    Ik vind het toch apart dat je op dit moment over Libië zo weinig hoort terwijl Egypte ieder uur van de dag besproken werd. Dit is enkel en alleen omdat er minder Nederlanders zitten terwijl het nieuws veel heftiger is als uit Egypte.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>