Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bouw van het derde vliegveld in Istanbul komt steeds dichterbij. Dit vliegveld – dat nog geen naam heeft – moet het grootste en drukste vliegveld ter wereld gaan worden. Dat premier Erdoğan gek is op bouwen, is een ding dat zeker is. Hoe groter, hoe beter. Dat een groot stuk natuur moet wijken voor dit ‘onnodige’ vliegveld is niet belangrijk. Vandaag werden er door de architectenbureaus die het vliegveld ontwerpen voor het eerst foto’s verspreid van hoe het vliegveld er uit komt te zien. Het ziet er nu al indrukwekkend uit. En groot wordt het zeker.

150 miljoen per jaar naar Istanbul

Het derde vliegveld komt zo’n 35 km buiten ‘centraal Istanbul’ te liggen aan de Europese kant in het noordwesten van de stad. Als alles volgens plan verloopt moet het vliegveld 150 miljoen mensen per jaar gaan verwerken. Dit gaat om passagiers die naar Istanbul komen of er een overstap maken. In 2018 moet een deel van de luchthaven in gebruik genomen worden en tot 80 miljoen passagiers aankunnen.

Met Atatürk Airport – dat ook aan de Europese kant van Istanbul ligt – gaat het ook goed. Het Atatürk Airport is op dit moment nog het grootste vliegveld van Turkije (en van Istanbul) en heeft in het eerste kwartaal van 2014 meer passagiers getrokken dan Schiphol en Frankfurt.

Toekomst Atatürk Airport?

Wat er precies met Atatürk Airport gaat gebeuren als het derde vliegveld klaar is, is vrij vaag. Atatürk zou misschien worden gesloten en omgetoverd worden tot museum.

Foto: Grimshaw Architects, Haptic Architects en Nordic Office of Architecture

Lees ook:Turkije wil het grootste vliegveld ter wereld
Lees ook:İstanbul Atatürk Airport beste van Zuid-Europa
Lees ook:Bouw grootste vliegveld ter wereld in volle gang
Lees ook:Iraanse man verblijft al 40 dagen op vliegveld Istanbul
Lees ook:Derde luchthaven in Istanbul

1 Reacties // Reageer

One thought on “Derde vliegveld Istanbul begint realiteit te worden..

  1. Hans

    dat mag niet gebeuren

    ik ben erg jarloers … hoe kan dat nou

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>