Iraanse sekteleidster zoekt asiel in Turkije

LittleGreenMenEen Iraanse sekteleidster heeft asiel aangevraagd in Turkije. De Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) buigt zich erover.

Negar Azizmoradi is de leidster van de Raëlistische Beweging in Iran. Die beweging gelooft dat het leven op aarde is ontstaan uit klonen die door buitenaardse wezens in een laboratorium werden gemaakt. De beweging werd opgericht door voormalig autosportverslaggever Claude Vorhilon, die beweert in de jaren ’70 meerdere malen vertegenwoordigers van een buitenaards ras te hebben ontmoet.

Volgens de Iraanse tak van de beweging loopt Azizmoradi de kans de doodstraf te krijgen als zij ooit terugkeert naar Iran. De UNHCR zei dat de beoordeling van Azizmoradi’s asielaanvraag enkele maanden in beslag kan nemen. Turkije staat asielzoekers toe in het land te blijven voor de duur van zo’n beoordeling door de UNHCR.

Nieuws.nl

Lees ook:Honderden bezoekers Iraans Festival in Istanbul
Lees ook:Iran, Turkije en Brazilië bereiken nucleair akkoord
Lees ook:Turkije gaat niet in op verzoeken Obama
Lees ook:Turkije nam pure wraak op Israël
Lees ook:Iraanse andersdenkenden vluchten naar Turkije

1 Reacties // Reageer

One thought on “Iraanse sekteleidster zoekt asiel in Turkije

  1. schellekens

    Toch vreemd, aangezien ook de Mesopetamiers dit beweerden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>