Veel verkeersdoden in Turkije begin dit jaar

trafik_türkiye_istanbulRijden zonder gordel, bellen achter het stuur of erger nog: dronken achter het stuur zitten. Er is bijna geen chauffeur of automobilist in Turkije te vinden die zich er (nog) nooit schuldig aan maakte. En deze ‘laksheid’ zorgt voor een hoop dodelijke ongelukken op de weg. In de eerste vijf maanden van dit jaar zijn maar liefst 1204 doden gevallen in het Turkse verkeer. 

Duizenden verkeersongelukken in Turkije

Volgens cijfers van de Turkse politie waren er tussen januari en mei dit jaar 142.591 ongelukken in Turkije. Duizenden mensen raakten gewond. De grootste oorzaak van al deze ongelukken is volgens de politie het ‘niet naleven van verkeersregels’. De meeste ongelukken werden veroorzaakt door automobilisten, daarna komen voetgangers. In slechts 181 keer van de gevallen was er een dier bij een ongeluk betrokken.

Bron: Today’s Zaman

Lees ook:Zus Sabia Engizek omgekomen bij autongeluk in Turkije
Lees ook:Politiegeweld in Turkije is nog (lang) niet voorbij
Lees ook:Vijf familieleden Turkije overlijden na instorting huis
Lees ook:Russen omgekomen in Antalya
Lees ook:Grote explosie Turkije: 25 soldaten komen om

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>