Grote explosie Turkije: 25 soldaten komen om

Bij een grote explosie in een munitiedepot in de provincie Afyonkarahisar (west-Turkije) zijn afgelopen woensdagavond 25 soldaten om het leven gekomen.Vier anderen raakten gewond. De oorzaak van de ontploffing is onbekend.

Minister van Water en Staatsbosbeheer Veysel Eroglu liet weten dat de ontploffing woensdag plaats vond in het gedeelte van het depot waar handgranaten lagen opgeslagen. De lichamen van de mannen werden donderdagochtend na het blussen van een brand ontdekt. Volgens de minister is er geen sprake van opzet, de explosie is waarschijnlijk ontstaan nadat iemand een handgranaat heeft laten vallen.

Rond het depot zijn verschillende handgranaten gevonden die niet ontploft waren. Er zijn autoriteiten ingezet om de granaten onschadelijk te maken.

Lees ook:Doden Turkije door explosie mijn
Lees ook:Doden door aanslag Oost-Turkije
Lees ook:Turkije helpt Israël uit de brand
Lees ook:Reddingswerkers vinden 28 lichamen in kolenmijn Turkije
Lees ook:Grote brand Galatasaray Universiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Grote explosie Turkije: 25 soldaten komen om

  1. TORABORA

    Het was een enorme klap net aardbeving ,was niet eens 5 minuten vandaan waar het gebeurde bevond ik.Het speculatie dat uitgesloten ordt terriorisme /Sabotage klopt niet.Er zijn Militairen die uit Zuid-Oost Turkije Militaire Diensplicht vervullen die hebben via een Mobiele Telefoon tot Ontploffing gebracht.Het gebeurt intern.Een aanslag hoeft niet persé vanuit buitenom.Er waren meer dan 100 Granaten over het hele velden buiten de Munitiedepot .Heb zelf meegemaakt en gezien!Ramen zijn aan diggelen gegaan en auto’s en huizen beschadigd.Men dacht eerst dat het een aardbeving was omdat het schok zo hard was.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>