Grote brand Galatasaray Universiteit

In het gebouw van de Galatasaray Universiteit in Istanbul heeft afgelopen nacht een flinke brand gewoed. Het dak heeft schade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Vanuit de Bosporus werd het gebouw geblust door blusboten. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle en zorgden ervoor dat de brand niet zou overslaan in andere gebouwen. Het is al de derde grote brand in korte tijd in Istanbul. In december brak er brand uit in de toeristische Grand Bazaar. In de wijk Cağaloğlu was er in het Education Management of Istanbul gebouw een brand.

Galatasaray Üniversitesi

Het universiteitsgebouw is gebouwd door de Armeense architect Sarkis Balyan in 1871 in opdracht van sultan Abdulaziz. Vroeger konden leerlingen van de Galatasaray High School er de nacht doorbrengen in één van de slaapkamers. In 1992 werd het gebouw gebruikt als universiteit. De faculteiten Recht, Bedrijfskunde en communicatie zijn er gevestigd.

Yolanthe en Wesley wakker van brand

Yolanthe en Wesley, die in het naastgelegen Four Seasons Hotel sliepen, werden opgeschrikt door de brand. Yolanthe begon er gelijk over te twitteren en liet weten het erg zonde te vinden van zo’n mooi en oud gebouw: ”530 jaar aan geschiedenis verloren”

 

Lees ook:Yolanthe’s nieuwe leven in Turkije
Lees ook:Yolanthe speelt grote rol in Turkse komediefilm
Lees ook:Wesley Sneijder niet naar Turkije / Turken boos op Yolanthe
Lees ook:Voetbalvrouw Yolanthe maakt reclame op Turkse televisie
Lees ook:Galatasaray (incl Wesley) wint van Beşiktaş

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>