Politiegeweld in Turkije is nog (lang) niet voorbij

Het heftige optreden van de Turkse politie tegen burgers lijkt misschien wel minder te worden, maar dat betekent zeker niet dat er niks meer gebeurt. Nog steeds vinden er confrontaties plaats tussen de Turkse politie en demonstranten. Met name in Istanbul en Ankara. Gisteravond ging het bijvoorbeeld weer mis, de politie zette waterkanonnen in op het Taksimplein in Istanbul.

Berkin Elvan in coma

Honderden mensen hadden zich gisteravond verzameld op het Taksimplein, zij waren op het plein bijeen gekomen om steun te geven aan de familie van de 14-jarige Berkin Elvan. Deze Turkse jongen ligt al sinds 15 juni in coma in het ziekenhuis. Hij werd door een traangasgranaat geraakt nadat hij een brood had gekocht bij de bakker.

Ontelbare gewonden door heel Turkije

Sinds het begin van de protesten (het begon allemaal met acties tegen de vernietiging van het Gezi Park) zijn er duizenden gewonden gevallen. In de laatste cijfers wordt er gesproken over meer dan 8000 gewonden, waarvan 64 ernstig. Niet alleen demonstranten raakten gewond, ook kinderen, artsen, fotografen en journalisten liepen heftige verwondingen op. Zo zijn een aantal mensen hun oog/zicht kwijtgeraakt. Vijf mensen zijn overleden.

 

Lees ook:Politie gaat los op demonstranten Gezi Park in Istanbul
Lees ook:Rellen op Dag van de Arbeid in Istanbul
Lees ook:‘Symbool’ Berkin Elvan (15) na 269 dagen coma overleden
Lees ook:Taksim in Istanbul opnieuw vol traangas en duizenden demonstranten
Lees ook:Taksim en Gezi Park keihard ‘schoongeveegd’ door Turkse politie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>