Rel om vluchten Corendon

karpaz-beach-north-cyprusDe Cypriotische regering wil dat Nederland ingrijpt om vluchten van Schiphol naar het door Turkije bezette Noord-Cyprus te voorkomen.

Over twee weken begint de Nederlandse touroperator Corendon met vakantievluchten van Schiphol naar Noord-Cyprus. Volgens James Droushiotis, de Cypriotische ambassadeur in Nederland, komen toeristen het land zo illegaal binnen. Noord-Cyprus wordt alleen erkend door Turkije, ook Nederland beschouwt het als bezet gebied.

Corendon is van plan via na een ultrakorte stop op het vliegveld van het Turkse Antalya naar luchthaven Ercan bij Nicosia op het Turkse deel van het eiland te vliegen. ”We landen, draaien om en stijgen op naar Cyprus, dat duurt nog geen minuut.

Niemand hoeft het vliegtuig uit. Als Cyprus dit illegaal vindt, beginnen ze maar een rechtszaak,” zegt Corendon topman Atilay Uslu.

Het ministerie van Verkeer zegt niet te kunnen ingrijpen. ”De vlucht is bij ons aangemeld als een vlucht naar Antalya. Wat zij doen nadat ze daar zijn geland, is zaak voor de Turkse autoriteiten,” aldus een woordvoerder van het ministerie.

Bron: Het Parool

Lees ook:Directe vakantievluchten naar ‘Noordelijk-Cyprus’
Lees ook:Turkije laat Cyprus nooit gaan
Lees ook:Jennifer Lopez bedreigd om bezoek Turks-Cyprus
Lees ook:Turkije overweegt te annexeren
Lees ook:Turkije moet diep in buidel tasten voor Cyprioten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>