Directe vakantievluchten naar ‘Noordelijk-Cyprus’

NicosiaDe Turkse reisorganisatie Corendon wil per half mei vanaf Amsterdam Airport Schiphol directe vakantievluchten gaan uitvoeren op de luchthaven Ercan bij Nicosia in het noordelijk deel van Cyprus. Hiervoor is een speciale reisgids in de maak: ‘Noordelijk Cyprus’.

Het gebied is sinds 1974 in Europa ‘politiek beladen’, nadat een burgeroorlog tussen de Grieks sprekende bevolking en het Turks sprekende deel leidde tot een invasie vanuit Turkije en het uitroepen van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus. Sindsdien verkeert het noordelijk deel van het eiland, inclusief het noordelijk deel van hoofdstad Nicosia, in isolement van Europa.

Nicosia

Nicosia is samen met Jeruzalem één van de laatste verdeelde hoofdsteden van de wereld. De grens, de ‘Groene Lijn’ genoemd, loopt van oost naar west dwars door de oude, cirkelvormig ommuurde stad en deelt deze vrijwel exact door midden. De grens tussen noord en zuid is een gedemilitariseerde zone, die sinds 1974 door de Verenigde Naties wordt onderhouden.

Vliegveld

Ercan International Airport, de luchthaven die Corendon vanaf Schiphol wil gaan aanvliegen als bestemming, wordt, behalve door Turkije en de Turkse Republiek van Noord-Cyprus, internationaal niet als aanvlieghaven voor Cyprus erkend. Sinds 2006 is het wel toegestaan er te landen, echter na een ‘touchdown’ op een vliegveld in Turkije.

Nergens op de kaart

‘Noord-Cyprus, op slechts vier uur vliegen van Nederland, is een plek die in feite nergens op de kaart staat. Het heeft wel heel authentieke dorpjes, prachtige stranden en is zeer betaalbaar voor de toerist”, aldus de Nederlandse Corendon-directeur Atilay Uslu.

‘Geen problemen’

Corendon-topman Uslu zegt ondanks de politieke gevoeligheid van het gebied geen problemen te verwachten bij de toeristische ontsluiting van Noord-Cyprus door zijn reisorganisatie. ‘Zelfs indien dat politiek lastig licht kunnen we de vluchten uitvoeren”, zo zegt hij in de krant.

Negen hotels

Corendon biedt een selectie van negen hotels (zes 5-sterren, twee 4-sterren en één -3sterren) op het noordelijk deel van Cyrpus aan. Ze zijn allemaal gelegen aan de noordelijke Middellandse zeekust bij Kyrenia. Bij enkele van de hotels worden klantenbeoordelingen gemeld, gebaseerd op reacties van resp. één of twee personen.

Half mei tot half oktober

De eerste vlucht -met ‘touchdown’ in Turkije- vertrekt op 16 mei. De laatste vertrekdaum in het Corendonschema is in de hersftvakantie op 18 oktober. Reizen worden aangeboden vanaf € 299 p.p. en er kan worden gekozen voor logies/ontbijt, half pension en all-inclusive.

Bron: opReisGids.nl

Lees ook:Rel om vluchten Corendon
Lees ook:Jennifer Lopez bedreigd om bezoek Turks-Cyprus
Lees ook:Turkije laat Cyprus nooit gaan
Lees ook:Turkije moet diep in buidel tasten voor Cyprioten
Lees ook:J-Lo zegt politiek gevoelig optreden toch af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>