Turkije niet alleen een zon, zee en strandbestemming

turkey-activeHet Turks Verkeersbureau liet zien dat Turkije een veelzijdig land is door voor de tweede keer deel te nemen aan de jaarlijkse fiets- & wandelbeurs, eind februari in de RAI in Amsterdam.

Turkije is voornamelijk bekend om zijn All-Inclusive zonvakanties. Daar is het land toeristisch gezien groot mee geworden, maar voor de echte Turkije-liefhebber biedt het zo veel meer op het gebied van wellness, golf en diverse outdoor activiteiten. Door vorig jaar deel te nemen aan de fiets- & wandelbeurs is des te meer gebleken dat er grote interesse is aan actieve vakanties in Turkije.

Advies van uiteenlopende outdoor experts

Het Turks Verkeersbureau heeft dit jaar tijdens de beurs een viertal experts op de stand die bezoekers van advies kunnen voorzien:

Kadir Kaya is van het Top Tree House in Olympos. De eigenaar van deze bijzondere boomhutten is zelf ook een outdoor kenner en een voorloper op het gebied van alternatieve toeristische projecten.

De bekende bergbeklimmer Nasuh Mahruki heeft als eerste turk de Mount Everest beklommen. Hij is tevens oprichter van de AKUT vrijwillige reddingsbrigade. Deze succesvolle brigade, met meer dan 1000 vrijwilligers verdeelt over 20 AKUT-units, heeft na de oprichting in 1996 al meer dan 850 mensenlevens gered.

De rotsbeklimmer Yilmaz Sevgul is in Turkije verantwoordelijk voor het uitzetten van nieuwe routes voor rotsbeklimmers. Ook hij is betrokken bij de AKUT vrijwillige reddingsbrigade.

De voettocht die Sedat Cakir eind april 2009 in 110 dagen aflegde van Zandvoort naar Istanbul was bijzonder omdat hij wandelde van zijn thuisland naar zijn geboorteland. Hij is aanwezig om over zijn wandeltocht te vertellen en om zijn nieuwe boek te promoten.

Bron: TourPRess

Lees ook:Ophef om Turks feest op Koninginnedag
Lees ook:Funda Müjde op de ‘fiets’ van Amsterdam naar Istanbul
Lees ook:Wilders manipuleert Koranteksten
Lees ook:Turkije overweegt te annexeren
Lees ook:Franse familie arriveert op fietsen in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>