Turkse fotografe poseert overal naakt

Aysel2De Turkse fotografe Aysel Bodur heeft wel erg veel lef gehad. Ze liet zich in Turkije naakt fotograferen op de meest uiteenlopende plekken. In cafés, op straat, in huiskamers, op bouwplaatsen en zelfs voor het oog van de Turkse politie. De fotografe wil met deze bijzondere fotoshoots grenzen overschrijden. ‘Door mezelf zo te laten zien, verander je ook iets in de gedachten van andere mensen.”

Op de website frontaalnaakt.nl is een interview met Aysel te lezen over het waarom van de naaktshoot. Hierin vertelt ze dat ze veel breder en opener en anders is gaan denken na de shoot.

Naakt in een Turkse huiskamer

De Turkse fotografe die geboren is in Turkije, maar sinds 1996 in Amsterdam woont, heeft (gelukkig) geen problemen ondervonden tijdens de shoots in Turkije. Via via maakte zij afspraken met mensen om zich bijvoorbeeld in een winkel te laten fotograferen. Zich naakt laten fotograferen, doet ze vaker. Maar om het te doen in Turkije was voor haar specialer dan in bijvoorbeeld Nederland.  ”Je naakt laten fotograferen in een Turkse huiskamer is veel uitdagender dan in een Nederlandse, want in Turkije is de huiskamer bijna heilig.”

Naakte ouders

Op de website van Aysel Bodur zijn foto’s te zien van familieleden en haar ouders, die zij ook naakt heeft gefotografeerd. Een nieuwe grens die zij wil gaan overschrijden is het naakte lichaam van haar vader fotograferen als hij dood is.

“Ja, ik heb notarieel vast laten leggen, met instemming van mijn broer en zus, dat mijn vader niet wordt begraven voordat ik in Turkije ben om hem te fotograferen. Naakt.”

http://ayselbodur.com/

bron: frontaalnaakt.nl

Lees ook:Van Sydney tot Los Angeles: overal stilstaande mensen
Lees ook:Famile Arslan is succesvol mét hoofddoek
Lees ook:Kim Kardashian: ‘Tijd dat Turkije Armeense genocide erkent’
Lees ook:De Turkse roots van Songfestival zangeres Joan Franka
Lees ook:Holland Doc: De kinderen van mijn vader

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>