Famile Arslan is succesvol mét hoofddoek

De KRO zendt binnenkort De Wandeling uit met de aflevering ‘Famile Arslan is succesvol mét hoofddoek’, over de eerst Nederlandse advocaat met een hoofddoek.

Famile Fatma Arslan (38) is vier jaar oud als ze met haar familie Oost-Turkije verlaat en naar Nederland komt. Zesentwintig jaar later wordt ze beëdigd als advocaat, de eerste Nederlandse advocaat met hoofddoek. “Ik ben het bewijs dat religie goed samengaat met emancipatie. Ik ben traditioneel en gelovig, maar neem ook mijn eigen beslissingen en beheer mijn eigen geld.” Famile heeft een eigen advocatenkantoor in Den Haag. Haar carrière ging niet vanzelf.

Famile was intelligent, maar een migrantenkind en ondervond daardoor veel tegenwerking. “Ze gaat toch trouwen, dus heeft het geen zin om de mavo te doen, zeiden ze. De leerkrachten hadden heel duidelijk de rem bij mij erop gezet.” Door haar sterke wil én de eigenzinnigheid van haar vader komt Famile er toch. “Mijn vader heeft mij altijd gesteund. Hij is heel geëmancipeerd voor een man uit Oost-Turkije. Ik ben één van de eerste uit mijn regio die academisch geschoold is.”

Famile heeft de weg vrijgemaakt voor veel moslimvrouwen die ook willen studeren. “Als vrouwen een voorbeeld aan me nemen, denk ik: Allah zij geprezen. Misschien was dat mijn taak maar het heeft ook een keerzijde.” Famile woont met haar ouders en heeft geen man en kinderen. “Ik heb alles wat een vrouw zich kan wensen op jonge leeftijd bereikt. Een eigen bedrijf, bezit, bekendheid en gezondheid. Ik zou wel een partner willen en wat kotertjes, maar biologisch gezien kan dat bijna niet meer. Maar op het moment dat ik het aankan, zal de ware Mohammed in de witte Mercedes zich wel aandienen!”

Met de Europese organisatie CEDAR wil Famile een positief moslimgeluid laten horen in de samenleving. Hoe ga je om met netwerkborrels als je geen alcohol wil drinken? Hoe stijg je op de professionele ladder en houd je je geloof en cultuur vast? “We willen uitstralen dat je als moslim carrière kunt maken en je geloof kunt vasthouden. We tonen nieuwe, positieve rolmodellen, geslaagde moslims, om moslimjongeren te inspireren. Kortom, we gaan de wereld veranderen!”

KRO De Wandeling ‘Famile Arslan is succesvol mét hoofddoek’, vrijdag 22 januari om 17.05 uur bij de KRO op Nederland 2.

Bron: Nieuwsbank.nl

Lees ook:Elsevier portretteert 26 succesvolle Turkse Nederlanders
Lees ook:Een pruik of een hoofddoek, wat is het probleem?
Lees ook:Turkije het walhalla voor Nederlandse ondernemers?
Lees ook:Almeerse moslima doet aangifte tegen PVV
Lees ook:De Turkse roots van Songfestival zangeres Joan Franka

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Famile Arslan is succesvol mét hoofddoek

  1. ha

    hi i lovefirend fatemaarsalan

      /   Reply  / 
  2. ha

    hi i am iranian i love firend fatema arsalan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>