Microkrediet helpt Turkse huisvrouw kebabzaak te openen

'I became a döner chef from being a housewife,' entrepreneur Nazlı Karaoğlu says. AA photoEen huisvrouw uit de zuidoostelijke provincie Hatay heeft een kebabzaak geopend en is nu ‘chef döner’ geworden dankzij een microkrediet.

Onderneemster Nazlı Karaoğlu en haar echtgenoot werkten voorheen in een fastfood stand in Antalya. Maar de zaak ging failliet en vijf jaar geleden moesten ze terugkeren naar Hatay. Met de bedoeling haar man te helpen vroeg Karaoğlu een microkrediet aan van 700 Lira. Hiermee kon ze een kleine kebabzaak openen in het dorpje Narlıca. “Ik ging van huisvrouw naar chef döner”, vertelt de eigenaresse.

“Ik begon er samen met mijn man te werken,” vertelt Karaoğlu persbureau Anatolia. “In eerste instantie vonden de klanten het bizar dat een vrouw de baas was in de zaak. Dit is een klein en conservatief dorp met maar een paar vrouwen die werken. Maar met de tijd maakten kritische blikken plaats voor glimlachende gezichten. Ze accepteerden me en begonnen me te waarderen”. Ze vertelt dat mannen in eerste instantie weigerden iets van haar te kopen, maar al snel aan haar gewend raakten.

Maar Karaoğlu zegt ook dat het runnen van een kebabzaak niet zo makkelijk is als het lijkt. “Gelukkig zijn de werkzaamheden mij dankzij mijn achtergrond niet vreemd”.

Microkrediet branche manager Serap Varoğlu zei dat er 555 vrouwen zijn die profiteren van dergelijke leningen in Hatay. De kleine hoofdstad van de provincie biedt tussen de 100 en 700 Lira. “Ons doel is om alle vrouwen die in staat zijn te werken aan te moedigen en bij te dragen aan hun huishoudens”.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Geen mannen toegestaan in Turkse zuivelfabriek
Lees ook:Turkse vrouw moet echtgenoot smartengeld betalen na overspel
Lees ook:Turks meisje stopt met school door stalker
Lees ook:Huis staat midden op snelweg Turkije
Lees ook:Vrouw opent theehuis in Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>