Huis staat midden op snelweg Turkije

man-lives-in-a-house-standing-in-the-middle-of-double-highway-2010-07-30_lMocht je Ankara naderen middels de snelweg, kijk dan uit dat je niet onverwachts tegen een huis aan rijdt. Het resultaat van een onenigheid tussen de Directie Snelwegen en een lokale bewoner.

“Ik had niet de bedoeling om de bouw van de snelweg te belemmeren. Ik wilde gewoon mijn eerlijke deel”, zei huiseigenaar Şaban Yıldırım uit het dorp Büyükboyalık met betrekking tot een onteigeningsvergoeding. Het aangeboden bedrag door het directoraat vond hij te laag.

“Waarom zou ik mijn onroerend goed voor 80.000 lira weggeven, terwijl het 170.000 waard is?” vroeg hij. “Ik wil dat de zaak tot een einde komt, zodat ik in een gepast huis kan wonen en de bouw naar behoren verder kan gaan. Nu woon ik met angst in mijn huis. Ik bevind me in een moeilijke situatie.” Yıldırım zei ook dat hij niet wist wat hij zou doen als de rechtbank zou besluiten zijn huis midden in de winter te slopen.

De autoriteiten hadden Yıldırım 80.000 lira aangeboden als vergoeding voor zijn huis, dat ze hadden gepland te slopen voor de aanleg van een tweebaans snelweg. Maar Yıldırım vond de prijs veel te laag en eiste een deskundig rapport. Hieruit bleek dat zijn bezit 170.000 lira waard was, maar dat vond het directoraat te veel. Toen ze het geld niet betaalden, sleepte Yıldırım het directoraat voor de Raad van State.

De Directie Snelwegen zegt dat er niets zal worden gedaan totdat de zaak tot een einde komt, maar voegde toe dat wanneer Yıldırım zijn bezwaar opgeeft en de vergoeding accepteert het huis zal worden gesloopt. De bouw van de snelweg tussen Ankara’s district Bala en de Centraal-Anatolische provincie Kırşehir gaat tijdens de zomer verder.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Turkse Lira is niets meer waard
Lees ook:Turkse lira bereikt dieptepunt, euro nu veel waard
Lees ook:Peuter speelt op Turkse snelweg (video)
Lees ook:Drie arrestaties moord Turkse journalist
Lees ook:Klokkentoren Istanbul net op tijd voor 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>