Turkije biedt onderdak aan tienermoeders en misbruikte vrouwen

Selma Aliye KavafEen project in Turkije gaat tienermoeders en vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik of fysiek geweld onderbrengen in studio’s.

Het doel van het project is om naast een verblijfplaats ook psychologische steun en een baan aan te bieden aan vrouwen die nergens terecht kunnen wanneer ze uit de vrouwenhuisvesting komen. Tienermoeders of misbruikte vrouwen die anders gedwongen zijn terug te gaan naar een ongezonde omgeving krijgen de kans zelfstandig te worden. De vrouwen worden ondergebracht in studio’s voor minstens één jaar en maximaal twee jaar.

Gedurende hun verblijf nemen de vrouwen deel aan diverse cursussen die hen opleiden voor verschillende beroepen. Selma Aliye Kavaf, de staatsminister die verantwoordelijk is voor vrouwen en familieaangelegenheden, zei: “Vrouwen die slachtoffer zijn geworden van geweld zullen in staat zijn hun eigen leven op te bouwen door financiële kracht. Wanneer het project is afgerond kunnen ze samen met hun kinderen in vrede leven”.

Kavaf voegde ook toe dat ze een zero tolerantie hadden jegens huiselijk geweld en de overheid elke benodigde maatregel toepast om geweld te voorkomen.

Bron: Hürriyet

Lees ook:Turkije zet tijdelijke opvanghuizen op voor vrouwen
Lees ook:Turkije besteedt aandacht aan sekse gerelateerd geweld
Lees ook:Hoe verliep de strijd tegen sekse gerelateerd geweld in Turkije?
Lees ook:Turkse vrouwen worden het vaakst omgebracht door eigen echtgenoot
Lees ook:Hulpverleenster huiselijk geweld Turkije pleegt zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>