Turkije blijft populair

We hebben het afgelopen jaar niet bespaart op vakantie, ondanks de moeilijke tijden die we doormaken. In vakantiejaar 2011, dat telt van oktober 2010 tot oktober 2011 hebben we in totaal 15 miljard euro uitgegeven aan vakanties.
Het gaat hier om zowel de binnen- als de buitenlandse vakanties.

Mede dankzij het slechte zomerweer hebben we er massaal voor gekozen de zon op te zoeken. Spanje en Turkije nemen hierin het voortouw. Het toerisme in Spanje is met 15% gestegen en Turkije met 3%.

Duitsland blijft echter grote favoriet met 3,3 miljoen geboekte vakanties. Dit is een stijging van 3% ten opzichte van het vorige jaar.

In Griekenland bleef het dit jaar wat rustiger, mede dankzij de rumoer die er op het moment heerst. Er werden 5% minder vakanties geboekt naar het land.

Door de Arabische Lente waren ook de Islamitische landen als Egypte en Tunesië minder populair. Zij daalden resp. met 20 en 40%.

Het totaal aantal vakanties was qua stijging niet de moeite waard. We gingen van 18,5 miljoen naar 18,6 miljoen.

Lees ook:Turkije groot import-en exportland op kledinggebied
Lees ook:Minder klachten vakantiereizen
Lees ook:All-inclusive vakantie Turkije populair bij cultuurbarbaar
Lees ook:Turkije populairst dankzij crisis
Lees ook:Kou eist zijn tol in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>