UEFA onderzoekt incidenten tijdens Turkije-Oostenrijk

De Europese Voetbalbond UEFA heeft woensdag beslist om een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen tijdens het EK-kwalificatieduel van dinsdag tussen Turkije en Oostenrijk.

Doelman Jürgen Macho van Oostenrijk werd tijdens die wedstrijd geraakt door voorwerpen die van de tribunes werden geworpen. Macho speelde het duel uit, maar de Oostenrijkers gingen wel met 2-0 de boot in.

‘We hebben besloten een onderzoek in te stellen. Aan de hand van de bevindingen besluiten we of er een tuchtzaak komt’, aldus een woordvoerder van de UEFA.

Oostenrijk en Turkije zijn tegenstanders van de Rode Duivels in EK-kwalificatiegroep A. Vrijdag wonnen de Belgen met 0-2 in Oostenrijk, dinsdag ging Azerbeidzjan met 4-1 voor de bijl. Hun volgende wedstrijd spelen de Rode Duivels op 3 juni. Dan zakt Turkije naar het Koning Boudewijnstadion af.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Rode Duivels loten Duitsland en Turkije
Lees ook:Nieuwe ronde, nieuwe kansen: WK 2014
Lees ook:Fenerbahce supporters maken de domste fout ‘ooit’
Lees ook:Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır fluit bij Oranje
Lees ook:Guus Hiddink moeizaam met Turkije langs België

1 Reacties // Reageer

One thought on “UEFA onderzoekt incidenten tijdens Turkije-Oostenrijk

  1. Sener

    Helaas zijn er altijd een paar hooligans.. Als Turkije supporter vind ik dat je zulke mensen net zo hard moet straffen als in Engeland. Nooit meer in de stadion

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>