Fenerbahce supporters maken de domste fout ‘ooit’

Hoe bedoel je je eigen ruiten ingooien? Een aantal supporters van Fenerbahce hebben het voor elkaar gekregen dat hun club voor de tweede keer zonder supporters in het stadion moet voetballen. UEFA heeft na een week overleg opnieuw besloten dat supporters niet welkom zijn in het stadion.

De eerste keer dat de UEFA besloot dat Fenerbahce tijdens een UEFA-beker wedstrijd geen supporters in het stadion mocht hebben was vanwege het gooien van vuurwerk in het stadion. Dus speelden de Turken zonder supporters tegen het Wit-Ruslandse Bate Borisov. Vervelend voor de supporters. Ook niet leuk voor de spelers. Voor niemand eigenlijk. Maar wat gebeurt er tijdens deze ‘stille’ wedstrijd? Een aantal supporters gooiden vanaf de straat een vuurwerkpijl het stadion in! En die landde nog midden in het stadion ook. De wedstrijd tegen Bate Borisov werd hierdoor even stilgelegd. Het werd overigens 1-0 voor Fenerbahce.

UEFA is niet blij  

Heel dom dus, want nu moet de Turkse club tegen het Tsjechische Viktoria Plzen a.s 14 maart weer zonder publiek spelen. Fenerbahce moet bovendien een boete van 60.000 euro betalen en als er nog een keer een soortgelijk incident plaatsvindt, zal de UEFA de verenging de eerstvolgende keer niet toelaten tot een Europees toernooi.

Guinness book of records

Omdat het natuurlijk wel erg bijzonder is om een schorsing te krijgen voor het publiek tijdens een wedstrijd waar geen publiek is, wordt er in Turkije op dit moment gespeculeerd over een mogelijke plek in het Guinness book of records.

Lees ook:Derby in aantocht: Beşiktaş tegen Fenerbahce
Lees ook:Beşiktaş zingt de hele wedstrijd door
Lees ook:Honderden Beşiktaş fans stormen veld op (Galatasaray vlucht kleedkamer in)
Lees ook:Langste man ter wereld is getrouwd
Lees ook:Langste man ter wereld in kleinste stad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>