Turkije’s ‘Van katten’ mascotte Basketball 2010

Van catDe ‘Van katten’ van Turkije worden mascotte van het 2010 FIBA World Basketball Championship. De wedstrijden worden gehouden in gastland Turkije.

Gedurende de ceremonie onthulde de organisators een ‘Van kat’ als mascotte van het evenement dat plaats zal vinden in de steden Ankara, Kayseri, Istanbul en Izmir tussen 28 augustus en 12 september volgend jaar. De naam van de mascotte zal worden gekozen door middel van een poll op de officiële website in 2010 door Turkse fans.

De mascotte Van kat zal basketbal liefhebbers ontmoeten in Ortakoy, Taksim Square en Sultanahmet op dinsdag. Woensdag gaat de mascotte naar Kayseri, een van de steden waar de kampioenschappen zullen plaatsvinden. Dan zal de Van kat fans ontmoeten op het Cumhuriyet plein en de Hunat Hatun Moskee. De tour wordt afgerond op berg Erciyes.

Van cat realOorsprong Van kat

De Van katten komen uit het gebied bij het Van Meer in het zuidoosten van Turkije, het grootste meer van het land. Het is een zouthoudend meer dat water ontvangt van talloze smalle stroompjes uit de omliggende bergen. Van katten zijn groot, wit en hebben vaak twee verschillende kleuren ogen, zoals de mascotte die een groen en een blauw oog heeft.

World Bulletin

Lees ook:Doe mee: kunstveiling voor Turkse zwerfhonden en katten
Lees ook:De ogen van de Turkse Van kat
Lees ook:Drie soldaten en 12 rebellen gedood in Turkije
Lees ook:Help de zwerfkatten en honden op eiland Cunda
Lees ook:Erdoğan lijkt nu al grote winnaar verkiezingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>