Turkije met ‘Belgen’ Bolat en Turaci tegen Duivels

Foto ReutersDe Turkse bondscoach Fatih Terim maakte gisteren zijn selectie bekend voor de interland België-Turkije van volgende zaterdag, het debuut van Dick Advocaat bij de Rode Duivels.

In de selectie zitten twee halve Belgen. Sinan Bolat van Standard is samen met eerste keuze Volkan Demirel en oude getrouwe Rustu Recber opgeroepen als doelman. Maar ook verdediger Onder Turaci is geselecteerd. De rechtsachter van Fenerbahçe is een ex-speler van Standard. Hij kwam ook uit voor de Belgische nationale beloften maar koos nadien voor Turkije.

Toen er bij zijn overstap administratieve problemen opdoken en Turaci niet werd opgeroepen voor Turkije, zei hij vorig jaar nog om toch voor de Rode Duivels te willen spelen. Vorige maand maakte Turaci toch zijn debuut tegen Estland en Bosnië.

De Turkse selectie verblijft vanaf maandag op afzondering in Nederland. Topspelers als Volkan Demirel (Fenerbahçe), Hamit Altintop (Bayern München), Emre (Fenerbahçe), Halil Altintop (Schalke 04), Nihat (Besiktas) zitten ook in de kern.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Ex-Miss België trouwt in Turkije
Lees ook:Guus Hiddink moeizaam met Turkije langs België
Lees ook:Rode Duivels loten Duitsland en Turkije
Lees ook:UEFA onderzoekt incidenten tijdens Turkije-Oostenrijk
Lees ook:Concert Volkan Konak Stadsschouwburg Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>