Nog een jaar Turkse aanvallen op PKK Noord-Irak

turkish-militaryAfgelopen dinsdag is het Turkse parlement met 428 tegen 18 stemmen akkoord gegaan met een uitbreiding met een jaar van de militaire bevoegdheid om in Noord-Irak aanvallen te doen op de Koerdische bevrijdingsorganisatie PKK.

Eerder speelde zich achter gesloten deuren een debat over dit onderwerp af. Na de Amerikaanse bezetting van Irak in 2003 kwam het noordelijk gedeelte van Irak onder Koerdisch bestuur. De buurlanden klagen sindsdien dat dit gebied gebruikt wordt als uitvalsbasis voor acties van de Koerdische separatisten.

De laatste jaren zijn er veel aanvallen op Koerdische doelen in Noord Irak geweest. Vooral door Turkije, dat steunt op door de VS geleverde informatie. Maar bij gelegenheid heeft ook Iran aanvallen gedaan op Koerdische doelen in Noord Irak. Bij de Turkse acties tegen de PKK in Noord Irak ging het recentelijk vooral om artillerie aanvallen en bombardementen.

De laatste keer dat Turkije een grondaanval op de PKK deed in Noord Irak, dateert uit 2008. Honderden PKK activisten vonden toen de dood.

Bron: Peter Edel

Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Turkije doet aanval op PKK in Noord-Irak
Lees ook:Turks in space
Lees ook:Turkije voert nieuwe luchtaanvallen uit in Irak
Lees ook:Wikileaks over Amerikaanse steun aan PKK

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nog een jaar Turkse aanvallen op PKK Noord-Irak

  1. Lisa

    Het is juist andersom de pkk’s vielen de Turken aan.
    Beter maken jullie een nieuws dat waar is.
    Zover ik weet is het dat de Turken in de tijd een stuk land hebben gewonnen in een oorlog tussen de koerden en de turken. En de koerden (pkk’s) willen het stuk land die nou van turkije is terug. Zij begonnen weer met het bombarderen.
    Ikzelf ben niet Turks, maar ga geen nieuws beschrijven dat niet klopt.

      /   Reply  / 
  2. Duran

    Geachte mevrouw Lisa,
    Ik wil u bedanken dat er nog steeds mensen zijn als u, die de waarheden weten over verschillende sitauties.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>