Turkije doet aanval op PKK in Noord-Irak

turkish-military-continues-to-battle-pkk-in-southeast-northern-iraq-2010-07-02_lTurkse gevechtsvliegtuigen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag stellingen van de Koerdische rebellenbeweging PKK in Noord-Irak aangevallen. Volgens een verklaring van het leger werden alle doelen getroffen.

De PKK vecht al 26 jaar voor autonomie in het zuidoosten van Turkije. De beweging die op de lijst van terreurgroepen in de EU en VS staat, heeft de strijd de afgelopen maanden opgevoerd en een reeks aanslagen gepleegd in Turkije. Meer dan vijftig Turkse militairen zijn sinds maart gedood in de strijd met de PKK.

De Koerdische Arbeiderspartij (PKK) houdt zich schuil in de bergen van Noord-Irak. PKK-strijders voeren regelmatig aanslagen uit in Turkije om zich daarna in het buurland terug te trekken. Noord-Irak is een autonome gebied en wordt bestuurd door Iraakse Koerden. Ankara dringt al jaren bij deze autonome regio aan om stappen te nemen tegen de PKK.

Bron: de Volkskrant, Hürriyet

Lees ook:Turkse wraakactie tegen Koerden in Noord-Irak
Lees ook:Doden bij gevechten Turkse leger en PKK-rebellen
Lees ook:Turkije voert nieuwe luchtaanvallen uit in Irak
Lees ook:Onschuldigen komen om het leven bij luchtaanval
Lees ook:Nog een jaar Turkse aanvallen op PKK Noord-Irak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>