Oppositieleider Deniz Baykal treedt af om sekstape

deniz baykalTurkse politici lijken model ‘Italië’ over te nemen: Een verborgen camera heeft zes minuten video vastgelegd waarop Deniz Baykal te zien is in een ‘gezellige’ positie met een vrouwelijke afgevaardigde.

De opname waarop de 71-jarige Deniz Baykal, leider van de grootste oppositiepartij de CHP (Republikeinse Volkspartij) te zien is, werd geplaatst op verschillende websites en shockeerde de Turkse hoofdstad. Prominent politicus Baykal riep op tot een onderzoek om de daders op te sporen. Ook zei hij hierom niet af te treden, maar vandaag deed hij dat wel. “Maar”, zei Baykal tijdens een persconferentie, “mijn ontslag betekent niet dat ik wegloop of toegeef”.

De geheime videotape werd vrijdag voor het eerst gepubliceerd op de website van de Vakit, een fundamentalistische krant, bekend om zijn sterke oppositie tegen de CHP. Later op de dag besloot de krant de video te verwijderen, maar uiteraard was de opname al op andere websites geplaatst, inclusief YouTube.com. Op de opname is iemand te zien die gelijkenis vertoont met Baykal, samen met een vrouw die, zo wordt beweerd, een parlementair afgevaardigde is. De video eindigt met “Wordt vervolgd…”.

Terwijl de Turken smullen van deze soap, heeft premier Tayyip Erdogan zijn partijgenoten verboden over de kwestie te spreken. De premier zou de Turkse geheime dienst zelfs hebben gevraagd onderzoek te doen naar de herkomst van de sekstape. Het filmpje is inmiddels van de meeste websites verdwenen. De openbaar aanklager heeft het Telecommunicatie Orgaan opdracht gegeven alle websites met het filmpje te blokkeren. De vrouw was jarenlang de assistente van Baykal en ook haar echtgenoot zou in de film te zien zijn.

Bron: Hürriyet, Het Parool

Lees ook:Turken vragen Bono (U2) om geweld te stoppen
Lees ook:Baykal’s comeback
Lees ook:Turkse politie slaat vrouw met hoofddoek
Lees ook:Taiwan maakt grappig animatiefilmpje over Erdogan
Lees ook:Turkije: Vimeo gaat YouTube achterna

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Oppositieleider Deniz Baykal treedt af om sekstape

  1. kamer

    slecht voor baykal, goed voor CHP, en dus ook goed voor Turkije, omdat een democratie alleen kan bestaan met een goede regering en een evenzo goede oppositie. AKP spint al jaren garen bij gebrek aan inhoudelijke kritiek die goed wordt gebracht!

      /   Reply  / 
    1. Cenk

      Met of zonder Baykal, CHP blijft een elitaire partij die bang is voor democratische hervormingen.

        /   Reply  / 
  2. E.N.

    Nou, is dat belangrijk? Wanneer komt een progressieve regering in Turkije? Ik baal echt van de AKP-partij dat ze een meerderheid in de parlement heeft! Ik vind niet echt belangrijk voor de seksschandaal, behalve verkrachten of misbruiken. Het zal wel erg voor hen echtgenoten :|

      /   Reply  / 
  3. Ishak

    respect 71 jaar maar toch seks met een andere vrouw.

      /   Reply  / 
  4. Iemand

    Julie weten niets van (Turkse) politiek en resultaat. De AKP is een van de weinige partijen die flink resultaat boekt. Dit kon je niet zeggen van de voorgaande leiders (behalve Ozal). Baykal is een schoft die veel roept maar niets presteert. Wat heeft hij Turkije goed gedaan behalve steeds negatief in het beeld gebracht? Daarbij, Erdogan is een held, stel dat hij zoiets had geflikt? Wat zou Baykal zeggen…? Denk daar maar eens over na…

      /   Reply  / 
  5. ibrahim

    Je hebt gelijk met Ozal en Erdogan, maar laten we Adnan Menderes en Necmettin Erbakan niet vergeten, nou ja N. Erbakan wel wat minder, maar beter dan Suleyman IBNErel of Mesut ITmaz.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>