Turkije doet te weinig aan kindermishandeling

kindermishandelingDe Raad van Europa, de organisatie die bekend staat om haar Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft Turkije opgenomen in een lijst van landen die te weinig doen aan huiselijke kindermishandeling.

Rusland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk bevinden zich ook op de lijst van landen die het slaan van kinderen niet geheel hebben verboden. De Raad van Europa roept de door haar aangemerkte landen op om geweld tegen kinderen beter te bestrijden.

Landen als Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Roemenië en IJsland doen het juist goed op het gebied van bestrijding van kindermishandeling. Geweld tegen kinderen is in al deze landen op elke manier verboden.

Een belangrijke reden die landen die te weinig doen aan kindermishandeling aangeven is volgens de Raad van Europa dat zij niet kunnen ingrijpen in het wel en wee van een huishouden.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Alanya tweede top 10 favoriete bestemmingen
Lees ook:Parlementsleden in Turkije verdienen opvallend veel
Lees ook:Turkije scoort hoog op vrouwonvriendelijkheid
Lees ook:Christen nog steeds vreemde in Turkije
Lees ook:Turkije kan WK 2014 wel vergeten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Turkije doet te weinig aan kindermishandeling

  1. fatimazohra

    Ik ben getuige geweest meerdere malen van mishandeling van kinderen door hun vaders.
    Deze kinderen worden door hun grootvader naar het ziekhuis gebracht en de politie(wat ik een zeer goede zaak vind)wordt erbij gehaald, Dan sta ik lijdzaam toe te kijken hoe de kinderen een lulkoek verhaal vertellen over aangevallen te zijn door oudere kinderenterwijl ze naar de winkel gingen. Als ik vraag waarom er niet vertelt wordt dat de vader het gedaan heeft, krijg ik gelijk de vraag: moet hij dan naar de gevangenis? ja zeg ik dan, Hoe moet kindermishandeling dan beter aangepakt worden als een gehele familie erover liegt?Ik denk dat er over nagedacht moet worden hoe dat te doorbreken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>