Bulgarije claimt 13 miljard euro van Turkije

BulgarijeBulgarije claimt 13 miljard euro van buurland Turkije als vergoeding voor de Bulgaren die in 1913 moesten vluchten voor Turkije.

Bulgarije zegt dat het de Turkse toetreding tot de EU kan belemmeren als Turkije niet betaalt. Tijdens een oorlog in 1913 verjoeg Turkije 250.000 Bulgaren uit hun huizen in oostelijk Tracië. Minister Bozhidar Dimitrov, belast met de belangen van Bulgaren in het buitenland, zei dat de regering versneld de documenten verzamelt, zodat het eind dit jaar een eis kan indienen. De minister zegt al over 2300 documenten te beschikken.

Nabestaanden leveren nog steeds nieuwe bewijzen aan. Een Bulgaars–Turkse commissie zal de zaak later onderzoeken. “Turkije erkent de zaak”, zegt minister Dimitrov. “Het heeft niet gezegd dat het niet zal betalen, maar wil weten hoeveel precies”. Turkije bereidt zich al geruime tijd voor op toetreding tot de EU. Bulgarije kan een veto uitspreken tegen toetreding. Bulgarije is zelf sinds 2007 lid van de Europese Unie. (Refdag.nl)

Lees ook:Bulgarije opent dam en Turkije loopt onder water
Lees ook:Paus wilde Turkije niet in EU
Lees ook:Turkije en Europa in vicieuze cirkel
Lees ook:Mexicaanse griep na 600 doden voorbij in Turkije
Lees ook:Dogan Yayin: ‘Hoge boete voor kritische verslagen Erdogan’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Bulgarije claimt 13 miljard euro van Turkije

  1. Sercan

    Geef Turkije maar dan direct het viervoudige, want de verjaging van ruim een miljoen moslims uit, waaronder Turken en Pomakken, in 1989, zijn wij ook nog niet vergeten…

      /   Reply  / 
    1. Cenk

      Daarvoor werden ook al vele Turken weggejaagd uit Bulgarije

        /   Reply  / 
  2. Jaap van Beelen, Kotel - Bulgarije

    De minister Bozjidar Dimitrov is dan ook direct door de premier Borissov op zijn vingers getikt, dat hij niet het officiële regeringsstandpunt vertolkte. Hij wordt ook nog op het matje geroepen.

      /   Reply  / 
  3. DD

    Las ik niet ergens dat Bulgarije een achterstand heeft in de betaling van 3 marineschepen aan Belgie. Totale schuld ca. 10 miljoen euro. Bulgarije kampt met grote buitenlandse schulden en Turkije mag dat dan betalen ???? Lekker wereldje zeg, en wie betaald mijn rekeningen????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>