‘Zie je nou wel, Turkije is ondemocratisch’

Geert WildersEen meerderheid van de Nederlanders (59%) begrijpt het als Turkije niet wil dat Geert Wilders met een Kamerdelegatie op bezoek komt. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Je kunt zeggen van Geert Wilders wat je wilt, maar hij speelt het wel slim. Hij gaat niet stilletjes mee naar Turkije, maar onder luide verkondiging “dat hij de Turken gewoon gaat vertellen waarom ze nooit mogen toetreden”. Dat moffelt hij dan weg onder ‘beleefdheid’. En wat vreemd dat Turkije nu niet zit te wachten op zijn komst! En vooral, wat ondemocratisch! En daar heeft Wilders Turkije waar hij het hebben wil. De ultieme test. “Zie je nou wel”, kan hij dan zeggen bij weigering. “Turkije is niet democratisch en dus ongeschikt als EU-lid”.

Een meerderheid (61%) uit de zondag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond vindt overigens ook dat alle leden van de delegatie moeten thuisblijven als Turkije Wilders niet wil toelaten. Ook blijven Nederlanders in meerderheid tegen toelating van Turkije tot de Europese Unie. Het percentage tegenstanders kwam uit op 58%. Dat is vrijwel hetzelfde percentage als in een peiling die vier jaar geleden werd gehouden. De peiling van De Hond werd via internet gehouden onder tenminste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen waren vrijdag en zaterdag.

Lees ook:Ruime overwinning Geert’s PVV
Lees ook:Geert Wilders wenst minder Islam in 2011
Lees ook:Geert Wilders beleefd of dom?
Lees ook:Wilders naar Turkije in januari
Lees ook:Wilders gaat los in New York (video)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Zie je nou wel, Turkije is ondemocratisch’

  1. Real Turkey

    Ik denk dat het verstandiger was geweest Wilders wel uit te nodigen en hem op een of andere manier op zijn nummer te zetten. Ondanks dat de meerderheid van de Nederlands Turkije wel begrijpt zou dat natuurlijk de ultieme oplossing zijn

      /   Reply  / 
  2. tuna

    Ik vind dat Geert Wilders niet in Turkije mag komen, omdat er te veel risico’s zijn. Deze man zaait haat in de Islam wereld en daagt aanslagen uit dus in verband met de veiligheid van de bevolking is het verstandig deze man Turkije niet in te laten. Inmiddels weten alle turken in Turkije ook dat dhr. Wilders geen voorstander is van de toetreding van Turkije in de EU, hiervoor hoeft hij geen moeite te doen om naar Turkije te gaan. Hij mag wel iets nuttigs doen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>