Wat gaat Geert Wilders de Turken vertellen?

FitnaDe PVV-fractievoorzitter Geert Wilders heeft in een opiniestuk in de Volkskrant kritiek op het beleid van de Turkse regering met betrekking tot minderheden.

Wilders heeft “tien argumenten waarom we het Turkse paard van Troje niet moeten binnenhalen” in de EU. Hij zal begin januari een bezoek brengen aan Turkije om ook hier zijn boodschap te verkondigen en hij schrijft ook waarom. “Omdat ik het als volksvertegenwoordiger en politiek leider van de virtueel grootste partij van Nederland niet meer dan behoorlijk vind om de Turken recht in hun gezicht te vertellen waarom ze wat ons betreft nooit lid mogen worden van de EU. Waarom voor de PVV het adagium geldt: Turkije erin, Nederland eruit!”

Islamitisch imperialisme en barbarisme

Wilders geeft in zijn opiniestuk tien argumenten waarom Turkije wat zijn partij betreft niet lid mag worden van de EU. Zijn belangrijkste argument is dat Turkije een islamitisch land is en dat “de westerse beschaving zoveel beter is dan een cultuur gebaseerd op islamitische imperialisme en barbarisme”. Verder zal volgens Wilders de lidmaatschap van Turkije de EU miljarden euro’s kosten en Nederland als nettobetaler zal hier voor een relatief groot deel voor moeten opdraaien.

Behandeling Koerden en christenen ver onder de maat

Als op één na laatste argument stelt de PVV-leider dat Turkije zijn minderheden slecht behandeld en ook niet in reine wilt komen met haar bloedige geschiedenis. “Ten negende is de behandeling van Koerden en christenen in Turkije ver onder de maat. Het nog steeds niet volmondig erkennen van de Armeense genocide is onacceptabel. Alleen naïeve Europese politici die het eeuwig dominante karakter van de islam ontkennen, denken dat een Turks lidmaatschap van de EU hierin verandering zal brengen,” zo schreef Wilders

Een goede buur is geen familie

Wilders heeft ook goede woorden voor Turkije tijdens zijn bezoek aan het land: “Ik zal iedereen eerst zeggen dat Turkije een gewaardeerd NAVO-bondgenoot is en ook dat de PVV wil dat Nederland op politiek, militair en economisch terrein goede relaties onderhoudt met dat land. Beide partijen kunnen daarvan profiteren; maar een goede buur is niet een lid van de familie.”

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Geert Wilders beleefd of dom?
Lees ook:Wilders naar Turkije in januari
Lees ook:Duitse krant vergelijkt Wilders met Hitler
Lees ook:Wilders gaat los in New York (video)
Lees ook:Wilders: ‘Verhagen moet Turken de les te lezen’

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Wat gaat Geert Wilders de Turken vertellen?

  1. KKKKKKKKK

    Bron: Rudaw.nl van terroristen f u c k y o u

      /   Reply  / 
  2. adix

    ik durf een kratje bier op te zetten dat hij het niet overleeft

      /   Reply  / 
  3. ar

    lol hij denk toch niet dat turkije nog samen met nederland wil werken als hij dit allemaal heeft gezegt hij denk echt dat alles zomaar kan gaan zo als hij wilt nee geertje alles of niks;) turkije gaat echt niet samen met de pvv werken vergeet het maar geertje:) en bovendien wil turkije niet meer in de eu maar zullen we alvast een doods kist voor je bestellen welke kleur wil je ik ken een hele mooie met verlichting nou zullen we die voor je bestellen?

      /   Reply  / 
    1. Frank Bikker

      Percies de reactie, waar W op zit te wachten. Je speelt hem in de kaart. Wijs liever op de culturele waarden van de Ottomanen, zonder daarmee de duistere kanten en bladzijden te ontkennen. Vergelijk het dan met de westerse verworvenheden en z’n donkere bladzijden. Je krijgt dan veel meer een evenwichtig beeld.Elke grote beschaving heeft bloed aan z’n handen, maar heeft ook vele mooie dingen voortgebracht.

        /   Reply  / 
  4. Truus

    En ja daar is ie weer. Kan hij weer gaan zitten janken als hem de toegang geweigerd wordt, want daarom deze actie. Waarom gaat hij niet naar zijn pappie en mammie in Turkije en kom alsjeblieft nooit meer terug.

      /   Reply  / 
  5. login

    My god u kept me entertained.

      /   Reply  / 
  6. Kayce

    Goede bron hoor, rudaw.nl
    spreekbuis voor de in Nederland actieve PKK’ers

      /   Reply  / 
    1. Cenk

      Ja, het is mij ook opgevallen. Vervolgens zie je al die PKK point of view in de artikelen terug. Dat is voor mij één van de redenen om deze blog minder vaak te bezoeken.

        /   Reply  / 
      1. Frank Bikker

        Je leert heus niet alleen wat van je medestanders, maar juist van je tegenstanders. Die dwingen je namelijk tot nadenken en misschien hebben ze ook bepaalde argumenten die niet zo gek zijn. Zo kun je tot iets gemeenschappelijks komen, anders verval je in een nietes/welles discussie met alle kwalijke gevolgen van dien.

          /   Reply  / 
        1. Cenk

          Begrijp mij niet verkeerd. Ik vind een Koerdische nieuwsbron over Koerdische onderwerpen prima. Maar Rudaw.nl verdraait de werkelijkheid en zetten mensen opzettelijk op het verkeerde spoor om zo de “PKK oppositie” in leven te houden. Wat voor mij zwart is, is voor hun wit, en vice versa. Wat voor mij een babymoordenaar is, is voor hun een held. Zoals Barney Frank al zei: “Trying to have a conversation with you would be like arguing with a dining room table.”

            /   Reply  / 
      2. Frank Bikker

        @cenk
        Als je niet op hun, naar wat jij propaganda noemt ingaat, zullen de potentiele aanhangers van de PKK meer geneigd zijn om te geloven wat er op die site staat. De mensen die die site maken overtuig toch niet, maar misschien wel de mensen die die site lezen.

          /   Reply  / 
  7. ChaseLifeCreateJoy

    De Turkse cultuur is niet alleen gebaseerd op islamitische imperialisme en barbarisme. Hij zou eens wat meer History Channel moeten kijken. Ik schaam me er als Nederlander voor dat we zo’n domme, oppervlakkige en rascistische Tweede Kamerlid hebben. Het doet ons imago geen goed, geloof me. Ik heb zojuist een maand in Amerika doorgebracht met politici en medialui.

    Nederland draait sowieso voor het grootste deel op voor de EU. Hij kan beter zijn tijd en energie daarin steken… Om onze contributie te verlagen. (Trouwen, ik dacht dat hij tegen de EU was? Waar maakt hij zich nu druk om?)

    De behandeling van Koerden en christenen ver onder de maat? Volgens wie? Het leven is niet gemakkelijk in Turkije, voor niemand. Koerden en moslims hebben het zwaarder te verduren in Europa tegenwoordig.

    Turkije behandelt zijn minderheden slecht? Zou best kunnen. Maar niet slechter dan hoe Nederland op dit moment omgaat met haar moslimminderheden. In Turkije is er tenminste geen politicus (door het volk gekozen!) die pleit voor deporatie van zijn eigen mensen omdat ze een andere religie hebben. (Want zo zie ik het: eenmaal in Nederland geboren, ben je een Nederlander, en dus het probleem van Nederland).

    Nogmaals: History Channel :) Ieder land heeft een bloedige geschiedenis. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Laat Turkije haar problemen met Armenie (of welk land dan ook) zelf oplossen… en dat gebeurt ook. Nederland mag haar excuses aanbieden aan de native Americans (Indianen) voor het stelen van hun land en aan de miljoenen Afrikanen die ze heeft verkocht als slaven aan andere Europese (!) landen.

    Alleen domme Europese politici die het eeuwig dominante karakter van het Westen bepleiten, denken dat een Turks lidmaatschap van de EU een bedreiging is. We’re globalizing jerk!

    Een goede buur is geen familie. Maar kan het wel worden. Bovendien is hij de onbetrouwbare vreemdeling binnen deze familie: als het aan hem ligt, wordt de EU opgeheven.

    Nogmaals: ik schaam me voor hem… en voor alle media die zo veel aandacht aan hem besteden.

      /   Reply  / 
    1. Frank Bikker

      Met jouw mening omtrent Wilders ben ik het eens, maar om hem te negeren niet. Als je hem namelijk maar steeds blijft uitnodigen tot debat en om met praktische oplossingen te komen en hij blijft weigeren, dan zal naar mijn mening een groot deel van zijn achterban op den duur inzien dat je zo ook toch geen steek verder komt. Neem nu zijn beslissing om in een heleboel gemeenten (zelfs Venlo, zijn thuisbasis ) niet deel te nemen aan de verkiezingen onder het mom van geen kwaliteit genoeg. Hiermee stelt hij zijn achterban toch teleur. Prima toch?

        /   Reply  / 
  8. MHP

    Voordat geert wilders komt met dat Turkije koerden niet goed behandeld, moet hij eerst naar zichzelf kijken hoe hij ons behandeld en behandeld wilt hebben.
    Hij zegt dat de christenen beter behandeld moeten worden terwijl wij moslims in Nederland niet goed worden behandeld.
    Dus begin eerst bij jezelf om dingen te verbeteren dan dat je op anderen gaat wijzen!

      /   Reply  / 
  9. Hans

    MHP, kan je mij EEN voorbeeld geven hoe ‘slecht’ Moslems behandeld worden in Nederland. Mogen jullie niet jullie taal spreken, cultuur uitoefenen? Koerden: 17.000 vermoord door geheime operaties van het Turkse leger, meer dan 1.000.000 Koerden gedwongen verplaatst de laatste 25 jaar. Laatst nog stond een Koerdische zanger terecht voor het zingen van Koerdische folksongs. Zijn Koerdische burgemeesters in de gevangenis beland omdat zij verkiezingsfolders in het Koerdisch hebben laten drukken etc. Terwijl Turken allerlei RECHTEN OPEİSEN in Nederland en die ook meer dan krijgen, ontnemen jullie elke niet ‘zuivere Turk’ alles! Dat je MHP als naam gebruikt geeft aan dat je een fascist bent. Daar is Geert Wilders een heilige bij. Jouw MHP heeft Hitler en zijn arische rassenleer als voorbeeld. Ik heb contact met de NL regering om een diepgaand onderzoek te laten doen naar de activiteiten van de MHP/Grijze Wolven (fascisten/rascisten) en Mili Ğürus in Nederland (de laatste zijn politieke Islamisten en verboden in Turkije). Je hoort er nog van.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>