Neef-nichthuwelijk: ‘Je mag toch ook niet met je moeder trouwen’

HuwelijkHet kabinet grijpt alles aan om de toestroom van kansloze migranten af te remmen. Het kabinet kondigt binnenkort ook een verbod af voor het neef-nichthuwelijk.

Het verbod geldt voor huwelijkspartners die door hun neef of nicht naar Nederland worden gehaald. De ingreep tegen neef-nichthuwelijken past in een langere reeks maatregelen tegen kansloze immigranten uit vooral Turkije, Marokko en Somalië, die een te zware belasting vormen voor de oude binnenstadswijken.

Het verbod op neef-nichthuwelijken zal alleen slaan op nieuwe verbintenissen, niet met terugwerkende kracht. Ook nieuwe familiehuwelijken binnen Nederland komen eronder te vallen. PvdA-staatssecretaris Albayrak (justitie) zei gisteren dat het gaat om alle nog te sluiten huwelijken van autochtonen en allochtonen. Ze vindt het geen punt als daardoor reeds gesloten neef-nichthuwelijken in een ander daglicht komen te staan. “Je mag toch ook niet met je moeder trouwen.”

Ook wordt overwogen alleen nog migranten toe te laten die een beroepsopleiding hebben afgemaakt. De inburgeringstoets wordt hoe dan ook zwaarder gemaakt. Voor alle huwelijksmigratie wordt overwogen de leeftijdsgrens te verhogen van 21 naar 24 jaar.

Bron: Trouw

Lees ook:Conferentie migranten Turks Museum Nederland
Lees ook:Geert: ‘Immigratie niet-westerse landen kost 6 miljard’
Lees ook:Schip gezonken voor kust Java
Lees ook:Nieuw DocBlog: ‘Niet alleen Allah’
Lees ook:Visumplicht blijft voor Turkse dienstverleners

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>