Toename gebruik antidepressiva in Turkije

AntidepressivaHet gebruik van antidepressiva en antipsychotica in Turkije is sterk toegenomen, naast het aantal mensen dat een psychiater ziet. Wat is hiervan de reden?

Het gebruik van antidepressiva nam toe van 12 miljoen dozen in 2003 naar 26 miljoen in 2008. De sector vaart hier uiteraard wel bij. Maar de sterke toename van antidepressiva en antipsychotica de laatste jaren is geen reden voor ongerustheid over de mentale gezondheid van de Turken. Dit zegt Halis Ulas, secretaris van buitenlandse relaties van de Turkish Psychiatry Society.

De oorzaak van de toename in het gebruik ligt in de stijging van populariteit van de medicijnen. Deze populariteit werd volgens de secretaris bereikt door effectieve marketing van farmaceutische bedrijven in samenwerking met artsen. De farmaceutische industrie besteedt 15% van het budget aan onderzoek en ontwikkeling, terwijl promotie- en publiciteitswerk nog twee keer zoveel toebedeeld krijgen.

Het arme praktiserende gezondheidsbeleid is een andere reden waarom het gebruik van deze medicijnen is toegenomen. Ulas voegde toe dat het tekort aan psychiaters in Turkije artsen uit andere medische velden ertoe aanzet verkeerde medicijnen voor te schrijven aan de hand van verkeerde diagnoses.

Bron: Hürriyet Daily News & Economic Review

Lees ook:Sugababe Amelle in Turkse kliniek wegens depressie
Lees ook:Hassan’s Angels: Hoop, Gezeik en Liefde
Lees ook:Turkije weer populair onder vakantiegangers
Lees ook:Lichamen dode mijnwerkers Turkije naar verkeerde families
Lees ook:Maar even niet je ogen laten laseren in Turkije?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>