Lichamen dode mijnwerkers Turkije naar verkeerde families

bodies-of-miners-in-northern-turkey-misidentified-2010-05-26_lDe lichamen van minstens zes mijnwerkers die omkwamen bij de gasexplosie in de Turkse provincie Zonguldak werden foutief geïdentificeerd en zijn naar de verkeerde families gegaan.

Twijfels bij een familie van een dode mijnwerker dat de lichamen weleens op de verkeerde plekken begraven zouden kunnen zijn, werden bevestigd door DNA onderzoek. “Volgens onderzoek door het Forensisch Medisch Instituut in Istanbul, zijn er minstens zes lichamen naar de verkeerde families verzonden”, zei Hüseyin Özbakır, de openbaar aanklager van Zonguldak.

Eerder deze maand, op maandag 17 mei, vond in een kolenmijn in Noord-Turkije een explosie plaats. Hierbij kwamen 28 mijnwerkers om het leven, twee lichamen worden nog altijd vermist. De ruimte lag meer dan 500 meter onder de grond.

De op de verkeerde plaatsen begraven lichamen zijn inmiddels uit hun graf gelicht en naar de juiste families verzonden. (Hürriyet)

Lees ook:17 mijnwerkers omgekomen in Turkije
Lees ook:Turkse kompels nog steeds vast
Lees ook:Explosie in kolenmijn Noord-Turkije
Lees ook:Reddingswerkers vinden 28 lichamen in kolenmijn Turkije
Lees ook:Doden Turkije door explosie mijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>