Positieve verwachtingen boekingen Turkije

istanbulHoewel de zomerboekingen nog maar net gestart zijn, verwacht het Turks Verkeersbureau een uitstekende zomer voor Turkije als vakantiebestemming.

De positieve verwachting is gebaseerd op de uitstekende resultaten voor de lopende winter, de boekingsresultaten van de omringende landen én uitlatingen van Nederlandse reisorganisaties. Tegen de algemene boekingstrend in, doen de boekingen voor Turkije het deze winter meer dan goed.

De ANVR GFK statistieken laten een plus in de winterboekingen naar Turkije zien van ruim 28% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een reden hiervoor is onder andere de goede prijs-kwaliteit verhouding van het Turkije aanbod. Gezien de huidige economische situatie let de bewuste consument nog meer dan voorheen op zijn vakantie uitgaven en dat speelt de bestemming Turkije in de kaart.

Hoge verwachtingen voor de zomer

Ook voor wat betreft de komende zomer zijn de verwachtingen van Turkije hooggespannen. De eerste signalen voorspellen bijzonder goed seizoen. De berichtgeving vanuit Groot-Brittannië, één van de belangrijkste vakantiemarkten voor Turkije, is uitermate positief. Traditioneel verschijnen daar de zomergidsen al vanaf september, enkele maanden eerder dan in Nederland.

Recente cijfers van de Britse reisretail keten The Co-operative Travel laten zien dat Turkije als vakantiebestemming veruit de grootste stijger is op de Engelse markt. Kanttekening daarbij is dat de gemiddelde reissom daalt omdat er steeds meer op prijs wordt gelet en er een hausse aan (vroegboek) kortingen is.

Nederlandse Reisorganisaties positief

Ook de Nederlandse touroperators laten zich nu al positief uit over de verwachtingen van het aantal boekingen voor Turkije voor zomer 2010. Bij diverse touroperators, waaronder OAD, Thomas Cook en de TUI groep, is de bestemming Turkije dit jaar speerpunt in het beleid.

Touroperators kondigen zelfs prijsdalingen aan tot 15%. Mede daarom wordt deze zomer verwacht van Turkije als voordelig vakantieland. Vooral gezien het feit dat de nog steeds aarzelende consument ook voor wat betreft zijn zomervakantie de hand op de knip houdt.

Nederland belangrijke markt

Turkije is één van de belangrijkste bestemmingen op de Nederlandse markt. Jaarlijks genieten ca. 600.000 Nederlanders een vakantie in dit gastvrije land. Dat Nederland ook een belangrijke markt is voor het Turks inkomend toerisme blijkt uit het feit dat Nederland met een marktaandeel van ruim 4% op de 6e plaats komt in de top 10 van belangrijkste landen na traditionele grootmachten als Rusland, Duitsland en Engeland.

Bron: Tourpress.nl

Lees ook:Populariteit van Turkije blijft groeien
Lees ook:Pasen geeft Turkije opkikker
Lees ook:Overwinteren in Turkije
Lees ook:Turkije populairst dankzij crisis
Lees ook:Touroperators Turkije voorlopig nog bij SGR

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>