Touroperators Turkije voorlopig nog bij SGR

sgrVijf touroperators die het grotendeels moeten hebben van reizen naar Turkije, mogen in ieder geval voorlopig deel blijven uitmaken van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

De voorzieningenrechter besloot dinsdag dat de SGR hen niet uit het garantiefonds mag zetten. De touroperators moeten nu binnen vier weken een bodemprocedure aanhangig maken, wat zij volgens een woordvoerder dan ook gaan doen. De SGR wil touroperators die voor het grootse deel van hun omzet afhankelijk zijn van reizen naar Turkije, onderbrengen in een apart garantiefonds omdat zij een financieel risico zouden vormen.

Zij zouden dan per klant 20 euro moeten afstaan aan dat fonds. De touroperators verzetten zich hiertegen. De voorzieningenrechter heeft nu het besluit dat de ‘Turkijespecialisten’ uit de SGR worden gezet, opgeschort. Een zogenoemde bodemprocedure moet uitwijzen of de SGR de reglementen had mogen wijzigen. (Beursduivel.be)

Lees ook:Turkse touroperators niet langer welkom in SGR
Lees ook:Pas op bij boeking reis Turkije
Lees ook:Corendon-topman: ‘Ik wil niet in dit boevenfonds’
Lees ook:All-inclusive vakantie Turkije populair bij cultuurbarbaar
Lees ook:Scherpere regels Turkije-specialisten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>