Bomaanslag Taksim Square schokt Istanbul

Istanbul werd zondagmorgen opgeschrikt door een bomaanslag op Taksim Square, midden in het culturele centrum van de stad. De aanslag was het werk van een zelfmoordterrorist. Hij was het enige dodelijke slachtoffer.

Daarnaast vielen in totaal 23 gewonden, waarvan een aantal ernstig. Onder hen bevonden zich tien politieagenten. Zij waren duidelijk het doelwit. Als het bedoeling was zo veel moglijk slachtoffers te maken, had de dader waarschijnlijk voor een andere tijdstip gekozen. Zoals zaterdagmiddag, wanneer het veel drukker is op Taksim Square. Het aantal slachtoffers had dan waarschijnlijk in de honderden gelopen.

De aanslag roept veel vragen op. Velen zullen de verantwoordelijkheid bij de PKk plaatsen. Maar recentelijk heeft deze Koerdische bevrijdingsbeweging geen zelfmoordaanslagen gepleegd. In plaats daarvan maakt de PKK tegenwoordig vooral gebruik van explosieven die van afstand tot ontsteking worden gebracht. Een ander punt is dat de PKK doorgaans militairen als doelwit kiest en geen politieagenten.

Bron: Peter Edel

Lees ook:Feestelijk Nieuwjaar en zware beveiliging Istanbul
Lees ook:Veel onduidelijkheid over laatste aanslag in Istanbul
Lees ook:Berbom doodt acht Turkse agenten
Lees ook:27 arrestaties na aanslag Istanbul
Lees ook:Sociologe Pinar Selek vrijgesproken

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Bomaanslag Taksim Square schokt Istanbul

  1. Hans

    Istanboel politie com. Hüseyin Çapkın zei net 15 min geleden dat alles wijst op een zelfmoordaanslag van een radicale İslamitische groep. En niet de PKK, welke niet doet aan suicide bombings.
    Of misschien toch Jitem…

      /   Reply  / 
  2. Eastanbul Times

    The attack was against Republic. Taksim is a symbol of People of Turkey the statue is very important for Republicans and Leftist citizens. Also Taksim is the center of night life with bars. During the attack Istanbul was celebrating the National Republic day! Turkish police force is untrustworthy! This attack is just a show of radical islamists and well planned. The police officers in Taksim at duty were probably anti-AKP! The police officers who refuse supporting AKP are mostly sent to hard work.

    There were radical islamist attacks in Istanbul against Synagogues and secularist people with the help of AKP in which dozens of civilians killed. There was a huge islamist attack during May 1978 with automatic guns during the celebrations in Taksim. Republican&leftist Democrat People killed many times in Taksim. Bombs, torture, assassinations, censorship, radical islam which kills and blames others! Turkey is like hell and going to be a part of EU? I hope not because first the Turkish state need to be reformed by left, otherwise EU will have the same problems bribe, terror, corruption! I want the best for Holland and for the EU countries just like I want the best for my country!

      /   Reply  / 
  3. Fahri

    hey tuig lees dit dan, de rollen zijn nu omgedraaid he:

    ISTANBUL – De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan beschuldigt Europa van het steunen van terroristen. Hij stelt Europa daarmee verantwoordelijkheid voor de bomaanslag zondag in de miljoenenstad Istanbul. Dat meldden Turkse media maandag.

      /   Reply  / 
  4. Hans

    @fahri: schelden, dreigen en geweld zijn de kermerken van je gedrag.
    Ja, en de USA geeft Duitsland de schuld van 9/11 omdat het in Hamburg beraamt was.
    Erdogans woorden doet het goed bij het ongeletterde klootjesvolk dat de Anatoliers zijn…
    mam man. wat ben jij makkelijk te beinvloeden. IQ van 70 zeker

      /   Reply  / 
  5. Fahri

    Ongeletterd of niet Hans, de anatoliers wisten alle invasies tegen te houden, door de Russen of door de Fransen. Zie je die beelden al voor je van rollende tanks ten tijde dat de Duitse invasie in NL? Carnavals kindje Hansie…

    Trouwens het was dus wel een PKK lid. Eastanbul Times, waarschijnlijk ook met een Alavitisch-Armeens achtergrond, want dat zijn de terroristen die wij in TR hebben en die worden gefinancierd door mensen zoals Hans.

    Maar Hans vertel eens, waarom haat jij moslims en dan met name vooral Turkse moslims?

      /   Reply  / 
  6. Fahri

    Turkije meldt dat de zelfmoordaanslag van zondag in Istanbul gepleegd is door een Koerd, die lid was van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

    Bij de aanslag bij een politiepost op het Taksim-plein in het centrum van Istanbul raakten 32 mensen gewond, onder wie 15 agenten.

    Turkse autoriteiten
    De PKK ontkent iets met de aanslag te maken te hebben. De Turkse autoriteiten beschuldigen ook niet direct de PKK, maar zeggen wel dat de dader van 24 sinds 2004 lid was van die organisatie.

    Mogelijk handelde de dader voor een cel van de organisatie die niet door de PKK-leiding wordt erkend. Er lijkt een aantal van dat soort cellen te bestaan.

      /   Reply  / 
  7. Hans

    Ik weet niet wat voor geschidenis boeken jij lees, maar ik bespeur een ultra-nationalistisch trekje. Ga maar eens lezen wat er tussen 1915-22 gebeurde. En m.b.t. ‘je opschepperig’ gedrag betreffende militairisme: ga nu eens maar je ottoman zijn geschiedenis lezen.
    Je uitspraak dat ik Turkse moslims haat is echt geouwehoer: ben met een Turkse mulim getrouwd en de meeste vrienden die ik hier heb zijn TR vrienden. In tegenstelling met jij, die echt alles wat Nederlands is haat, waarschijnlijk alleen maar de TR channels bekijkt, maar wel zijn handje goed ophoud. Een goede vriend heeft het hier goed omschreven: http://www.todayszaman.com/tz-web/columnists-225481-a-good-turk-in-europe-is-an-unintegrated-one.html
    Je leeft echt in het Stenen Tijdperk: Turkije heeft de Industriele revolutie, de Verlichting, de Wetenschappelijke revolutie, de emancipatie beweging, Renaissanse allemaal misgelopen, met name de anatoliers (erg goed te manipuleren) slikken alles voor koek wat de TR media ze voorlegt….meelijwekkend.

      /   Reply  / 
  8. Fahri

    Hans, in Europa kijken ouders naar porno in het bijzijn van hun kinderen. niet alles is geld en materie. leer dat nou eens. Trouwens een moslima mag niet trouwen met een Kafir, dat is verboden, andersom mag wel…dus, of je bent besneden, of je vrouw is een ex aleviet. Die doen dat wel vaker namelijk…o ja en die zijn ook zo anti Tayyip
    Stenen tijdperk is waar we hier weer naartoe afstevenen, namelijk, gevaarlijk extreem rechts, rassenhaat, fasisme, anti-semitisme, islamofobie…allemaal Europesche ziektes, nie? Trouwens, als het je uitkomt lees je materiaal van fundi’s (todays zaman, gulenist beweging) en als het je uitkomt ben je kemalistisch en dan weer een doodnormale boeren hollandse pummel… bir karar ver artik Hollandali…kendini ele veriyorsun bak.

      /   Reply  / 
  9. Hans

    @fahri,
    Je bent het levende voorbeeld van een Islamfacist.
    Mijn vrouw was dus sunniet, maar zoals velen in Turkije zijn ze het sexisme van kereltjes als jou zat.
    De rest van je uitlatingen hier is verstuurd naar de Turkse ambassadeur in Nederland. Je begrijpt, dat je niet anoniem hier schrijft? Of ben je die ezel die vier keer zijn poot stoot.
    succes

      /   Reply  / 
  10. Devlet-i Ebediyeti Turkiye

    hahaha bu guzel lan Hans.

    Dus je vrouw was sunniet en omdat ze genoeg kereltjes zoals Fahri in haar leven had ging ze op zoek naar een miet zoals jij?

    Hahaha…me dag kan niet meer stuk. Dank je Hans.

      /   Reply  / 
  11. Hans

    @the Eternal sunshine of Turkije.
    Niet alleen van kereltjes zoals fahri maar ook blaaskaken zoals jij..)
    In feite zijn alle TR vrouwen die ik de laatste 9 jaar heb leren kennen, en dat zijn er heeeel veeeel, merendeels getrouwd met buitenlanders….anatoliers worden gebruikt als boodschappenwagentje of schoonmakers..))))

      /   Reply  / 
  12. MAMA van HANS

    Beste mensen,
    Hans heeft een psychologische stresstoornis sinds zijn vrouw hem heeft verlaten voor de macho turk van Alanya.
    Hij fantaseert nu allerlei dingen in zijn kleine bol…
    Heb medelijden met onze Hans. Hans is een lieve jongen altijd goed geweest voor mij. Dat zijn vrouw hem heeft bedrogen met een gespierde aantrekkelijke echte vent kan onze hansje ook niets aan doen.Hans is altijd zo klein en dun geweest. Hans mag geen verkeerde dingen zeggen over turken hee hans? wat heb je beloofd aan mama? niet meer doen knul..

      /   Reply  / 
  13. Hans

    ach, zelfde snotaap, andere ‘naam’…lafaard.))
    He, mijn moeder is al lang dood….zo, wrong.
    En…in tegenstelling tot jij, ben ik miet ‘mama’s kindje’.
    En m.b.t. mijn vrouw, die valt gewoon niet op ‘Turkjes’, moest ze altijd eerst aan hun mama vragen of hij wel met haar uit mocht…
    Mijn vrouw is nu in Polen en eind volgende week gaan we met Bayram naar Israel. Goede plek om bayram te vieren. Anatolia, daar vliegte ze alleen OVER heen…snap je het nu…)
    Trouwens, ik ben 1.98…

      /   Reply  / 
  14. fahri

    Ey Hans eindelijk vertel je een keer de waarheid, bedankt voor je eerlijkheid.
    Citaat van Hans:’En…in tegenstelling tot jij, ben ik miet’
    En daar heb jij volkomen gelijk in…
    Meer valt er niets meer te discussieren met jou.

      /   Reply  / 
  15. Hans

    exactly. ik heb een gezond deel aan harbitude aangeleerd t.o.v. mensen zoals jij (die hun eigen nonsenses, leugens, conspiracy theories nog ZELF geloven)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>