Gijzeling Turkse ambassade Tel Aviv

Photo: MAARIV/Reuters - Nadim Injaz looks out of a window at the Turkish embassy in Tel Aviv, Aug. 17. The Palestinian man known to Israeli police was shot and wounded by Turkish embassy security guards on Tuesday after breaking into the mission in Tel Aviv and holding hostages.Een Palestijn heeft enige uren de Turkse ambassade in Tel Aviv bezet gehouden. De man was het gebouw via een raam binnengedrongen. Hij probeerde mensen te gijzelen en eiste asiel.

Turkije meldt dat beveiligers de man hebben overmeesterd. De Palestijn zou daarbij lichtgewond zijn geraakt. De man werd in de ambassade verhoord en daarna naar het ziekenhuis gebracht.

De man, die op de Westoever woont, zou als informant hebben gewerkt voor Israël. Hij was net een paar weken uit de gevangenis. Hij zat daar een straf uit na een inval in de Britse ambassade. Ook daar vroeg hij asiel.

De Turkse ambassade ligt aan de boulevard langs het strand van Tel Aviv. De boulevard was gedurende het incident afgesloten.

De relatie tussen Israël en Turkije is buitengewoon slecht de laatste tijd. Of de man juist daarom naar de Turkse ambassade is gegaan is niet duidelijk.

Bron: NOS

Lees ook:Turkse steun aan Gaza is immens
Lees ook:Turkije eist excuses van Israël
Lees ook:Israël weer boos op Turkije, nu om tv-serie
Lees ook:Gaza-activisten aangekomen in Turkije (video)
Lees ook:Erdoğan bezoekt gewonde journaliste in ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>