Turkse steun aan Gaza is immens

Het leeft ontzettend in Turkije: de Israëlische aanvallen op Gaza. Veel Turken zijn woedend op de gewelddadige acties van Israël en laten dat weten ook. Je hoort er Turken op straat over, maar ook in de moskee, op televisie en op social media is het een veelbesproken onderwerp. Op Twitter en Facebook komen kreten voorbij als: ”We zijn allemaal Palestijn” en ”Netanyahu is een kindermoordenaar”.

Al een aantal avonden op rij protesteren duizenden Turken voor het Israëlische consulaat in Istanbul (in de wijk Levent). De demonstranten zwaaien met Palestijnse vlaggen. Het aantal mensen dat gisteravond voor het consulaat stond wordt geschat op ‘tienduizenden’. Ook vanavond worden een hoop mensen bij het consulaat verwacht.

(foto’s: Fox news)

 

Lees ook:Turkije bidt voor Gaza
Lees ook:Turkse demonstranten pakken massaal de boot naar Taksim
Lees ook:Duizenden Israëliërs annuleren vakantie Turkije
Lees ook:Gaza-activisten aangekomen in Turkije (video)
Lees ook:Erdogan: ‘Israël is grootste bedreiging vrede regio’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>