2700 kinderen vast in Turkse gevangenissen

prisonIn een antwoord op parlementaire vragen van Koerdisch parlementslid Sevahir Bayindir heeft de minister van Justitie verklaard dat er zich tot eind januari 2721 kinderen in gevangenissen door heel Turkije bevonden.

Dat aantal zou tot nu toe niet gedaald zijn. Ondanks de nadruk van parlementslid Bayindir van de Koerdische fractie BDP, gaf minister Sadullah Ergin in zijn antwoord geen vraag over stenengooiende kinderen die tientallen jaren gevangenisstraf opgelegd hebben gekregen of nog steeds krijgen, op grond van de Wet Bestrijding Terreur [Anti-Terreurwet, TMK].

Minister Ergin gaf wel andere statistieken, waarbij indirect bleek dat de regering zich niet zoveel druk maakt om het lot van de kinderen als de BDP en mensenrechtenorganisaties. Zo zijn er in heel Turkije drie opvoedingshuizen voor veroordeelde kinderen, twee gevangenissen speciaal ingericht voor kinderen en jongeren en worden veel andere gevangen kinderen op speciale afdelingen in reguliere gevangenissen opgevangen.

Bron: Rudaw.nl

Lees ook:Laatste 7 jaar 953 vrouwen vermoord in Turkije
Lees ook:Koerdische kinderen in Turkse gevangenis
Lees ook:Turkije laat ernstig zieke gevangenen barsten
Lees ook:Allochtone meisjes moeten gaan sporten
Lees ook:Timmermans is in Turkije, zal hij naar Ankara gaan?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>