Mehmet Ali Agca krijgt aanbiedingen voor boek en film

mehmet_ali_agcaMehmet Ali Agca, de man die in 1981 een aanslag pleegde op paus Johannes-Paulus II, heeft aanbiedingen gekregen uit de uitgevers- en filmwereld. Hij zal die half januari, na zijn vrijlating uit de gevangenis, bestuderen.

“Het is waar dat Agca verschillende aanbiedingen heeft ontvangen voor projecten in de vorm van een film, boeken en documentaires, van belangrijke uitgeverijen en filmbedrijven uit verschillende landen, hoofdzakelijk uit Europa en de Verenigde Staten”, verklaarde zij advocaat Haci Ali Ozhan. “Agca zal de aanbiedingen in detail bestuderen na zijn vrijlating op 18 januari, en zal een beslissing nemen na een ontmoeting met de medewerkers van de geïnteresseerde ondernemingen”.

De 51-jarige Agca zit al bijna dertig jaar in de cel. De man werd in Turkije opgesloten na zijn uitlevering door Italië in 2000 voor verschillende misdaden, waaronder de moordpoging op Johannes-Paulus II op 13 mei 1981 op het Sint-Pietersplein in Rome. De toenmalige paus raakte daarbij zwaargewond. De redenen voor zijn daad en de identiteit van zijn eventuele opdrachtgevers blijven een mysterie.

De voormalige extreemrechtse militant werd in 1979 reeds schuldig bevonden aan de doodslag op de Turkse journalist Abdi Ipekci en aan twee overvallen in de jaren 1970. Paus Johannes-Paulus II vergaf Agca en Italië leverde hem na presidentiële gratie uit.

Bron: De Tijd

Lees ook:Turk die paus wilde doden komt vrij
Lees ook:Dader aanslag op paus weer op vrije voeten
Lees ook:Turk die paus verwondde in januari vrij man
Lees ook:Mehmet Ali Ağca wil paus ontmoeten tijdens bezoek in Turkije
Lees ook:Agca: opdracht aanslag op Paus kwam uit Vaticaan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mehmet Ali Agca krijgt aanbiedingen voor boek en film

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>