Pooier vlucht naar Turkije tijdens verlof

Foto NieuwsLogNaar typisch Nederlands gebruik kreeg de levensgevaarlijke pooier Saban B., die al eerder een vluchtpoging had ondernomen, een week verlof. Hij is nooit meer teruggekeerd.

Saban B. (38) was leider van de zeer gewelddadige bende Turks-Duitse vrouwenhandelaars die tientallen vrouwen dwong tot prostitutie, onder andere op de Wallen. De pooier bewerkte zijn slachtoffers met honkbalknuppels als ze niet deden wat hij van ze eiste. Hij werd een week vrijgelaten om zijn kind te zien, die hij had verwekt bij een van zijn ingepalmde slachtoffers met wie hij trouwde in de gevangenis.

Op ‘humanitaire gronden’, humaan of niet

Ondanks dat het Hof wist dat de vrouwenhandelaar al eerder naar Turkije had geprobeerd te vluchten, werd hij vorige week maandag een week vrijgelaten op ‘humanitaire gronden’. Bij de vorige vluchtpoging kon een arrestatieteam hem net op tijd klemrijden op weg naar een Duits vliegveld. De Nationale Recherche kreeg vorige week na zijn vrijlating al snel informatie binnen dat hij weer naar het buitenland zou vluchten, waarna hij opnieuw is opgepakt.

Gerechtshof zag geen vluchtgevaar

Genoeg reden om hem nooit meer verlof te geven zou ieder weldenkend mens zeggen. Behalve het gerechtshof in Arnhem, die oordeelde dat de aanwijzingen voor vluchtgevaar onvoldoende waren en liet hem donderdag weer vrij, onder de voorwaarde dat hij zich dagelijks zou melden op een politiebureau in Alkmaar, de plaats waar hij toen verbleef. Saban B. heeft zich sinds zaterdag niet meer gemeld en is spoorloos. De recherche is er van overtuigd dat hij is gevlucht.

Ondergedompeld in Turkije

Mogelijk is hij nu in zijn geboorteland Turkije, dat geen onderdanen uitlevert en dus als ideaal toevluchtsoord geldt. ”Nu is hij definitief pleite en zit hij waarschijnlijk met een vals paspoort in Turkije,” zegt een bron die is betrokken bij het onderzoek naar B.’s groepering, onder codenaam Sneep. ”Na jaren van grootschalig onderzoek, dat vele miljoenen heeft gekost en ontzettend veel capaciteit van de recherche en justitie, geven ze een gevaarlijke hoofdverdachte van wie je kunt verwachten dat hij vlucht, zomaar toestemming weg te wandelen.”

‘Pijn? Neem lekker een duik!’

Saban B. kreeg in juli vorig jaar van de Almelose rechtbank 7,5 jaar cel, na een strafeis van twaalf jaar, omdat hij de groep pooiers leidde en ook zelf extreem geweld had toegepast op slachtoffers. Na de klappen met knuppels, schoppen of stompen dwong hij ze soms in koud water te springen om de zwellingen en blauwe plekken te beperken.

Justitie hoopte in hoger beroep op een veel zwaardere straf voor B., omdat de 7,5 jaar cel in de ogen van het OM bepaald niet in verhouding staat tot hetgeen de rechtbank bewezen heeft verklaard.

Bron: Parool

Lees ook:Turkije veroordeelt Koerdische journalist tot 166 jaar cel
Lees ook:Bijna 8 jaar celstraf voor Turkse vrouwenhandelaar Saban B.
Lees ook:Minister komt met fenomenaal idee na blunder
Lees ook:Saban B. eindelijk opgepakt in Turkije
Lees ook:Saban B. morgen voor de rechter in Istanbul

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Pooier vlucht naar Turkije tijdens verlof

  1. reyhan

    schandalig misselijk wat zal ik nog zeggen
    vreselijk schande van een turk ik hoop dat hij snel opgepakt wordt vieze pooier!

      /   Reply  / 
  2. Frank Bikker

    @ Jenny Teirlynk Ik zie dat meneer de duivel nu jouw blog aan het vervuilen is met zijn anti-semitische praatjes. Hij is al van diverse andere blogs hiervoor gegooid. Vraag maar na bij je collega’s. Ik hoop dat jij ook je maatregelen neemt. Iedereen mag zijn eigen mening hebben, maar soms gaat het te ver en naar mijn smaak is dat hier het geval.

      /   Reply  / 
    1. Jenny Theirlynck Auteur

      Klopt, staat ook duidelijk in het Colofon; schelden niet toegestaan. En ook niet op andere themablogs natuurlijk. Maatregelen worden genomen! Gr

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>