IS komt steeds dichterbij de Turkse grens..

Bx466jKIUAAhzmdDuizenden Syrische Koerden die op de vlucht zijn geslagen voor IS zijn de grens bij Turkije binnengelaten. Een precies aantal is nog niet bekend, maar er wordt gesproken over meer dan tienduizend mensen die het stadje Kobani, ook wel Ayn el-Arab genoemd, hebben verlaten uit angst voor IS. Volgens NOS- correspondent Lucas Waagmeester die in het grensgebied is, wordt er op dit moment ook geschoten door IS.

“Turkije vond de situatie onhoudbaar en heeft het hek bij de grens opengegooid.  Mensen huilen en roepen dat IS heel dichtbij is”, vertelt Waagmeester. IS-Strijders hebben Kobani omsingeld en zouden het stadje ook al naar binnen zijn gegaan.

Record aantal vluchtelingen in Turkije

De Turkse overheid was er eerst niet zeker van om de grenzen voor de Koerdische vluchtelingen open te gooien. Dit hebben ze dus inmiddels wel gedaan om een bloedbad te verkomen. Er is op dit moment een immens hoog aantal vluchtelingen die in kampen in Turkije ‘verblijven’: 1,3 miljoen maar liefst.

(Bron: NOS)

Lees ook:22 Doden in Turkije bij Koerdische protesten
Lees ook:Meer dan 80.000 Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:Meer dan de helft gevluchte Syriërs zijn kinderen
Lees ook:24 vluchtelingen verdonken voor de kust van Istanbul
Lees ook:Veel meer Syriërs gevlucht naar Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>