Veel meer Syriërs gevlucht naar Turkije

Ongeveer 1000 Syriërs zijn in de afgelopen dagen gevlucht naar buurland Turkije. De vluchtelingenstroom is flink toegenomen, omdat het Syrische regeringsleger bezig is met een offensief in de grensstreek Idlib. Dat heeft een Turkse functionaris afgelopen donderdag gezegd.

Een Turkse hulporganisatie geeft aan dat zelfs tot 500.000 Syriërs naar Turkije zouden kunnen vluchten. „Er is een extreme situatie in de grensprovincie Hatay. Er zijn meerdere scenario’s, waarbij het aantal vluchtelingen kan oplopen tot 500.000”, aldus Ahmet Lufti Akar tegen persbureau Anatolia.

Daarmee komt het totaal aantal Syrische vluchtelingen in Turkije op 14.700, aldus het ministerie. Turkije heeft bij de grens een groot tentenkamp gebouwd. Daar kunnen 20.000 mensen worden opgevangen. Elders is nog een locatie voor 10.000 vluchtelingen.

Donderdag is het precies een jaar geleden dat de eerste protesten in Syrië uitbraken. Sindsdien zijn ongeveer 14.000 mensen gevlucht naar Turkije.

Lees ook:Meer dan 80.000 Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:Overgestoken naar Turkije
Lees ook:Meer dan de helft gevluchte Syriërs zijn kinderen
Lees ook:Irak minst populair
Lees ook:Aantal Syrische vluchtingen (in Turkije) stijgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>