Irak minst populair

De aanhoudende onrust in Syrië maakt het voor veel inwoners moeilijk om te blijven. Ze vluchten. Maar er zijn zoveel vluchtelingen dat de eerste kampen in buurlanden Turkije en Libanon vol zitten. Irak daarentegen is niet populair als vluchtoord.

En de meeste vluchtelingen die in Irak terechtkomen zijn Syriërs die oorspronkelijk uit Irak komen, en hiermee dus teruggaan naar hun geboorteland.

De grens tussen Syrië en Irak is ongeveer 600 kilometer lang en heeft op die grote afstand een aantal grote doorgangswegen. Er zijn maar weinig stedelijke gebieden in het grensgebied, waar je vooral woestijn vind.

De Iraakse regering heeft onlangs aangekondigd een aantal kampen te bouwen langs deze grens. Maar vooralsnog is hier nog geen enkele sprake van. Ze wachten met bouwen totdat er een officiële opdracht komt van de hoofdstad Bagdad. Iets wat niet te lang meer moet duren. Ze waren namelijk zelf al begonnen met het opzetten van een kamp, maar moesten dit op last van de regering alweer afbreken.

Het is nu voor alle vluchtelingen afwachten geblazen voor zij weten in welk kamp ze terecht kunnen.

Lees ook:Meer dan 80.000 Syrische vluchtelingen in Turkije
Lees ook:Aantal Syrische vluchtingen (in Turkije) stijgt
Lees ook:Meer dan de helft gevluchte Syriërs zijn kinderen
Lees ook:Athene wil hek aan grens met Turkije
Lees ook:IS komt steeds dichterbij de Turkse grens..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>