15 jonge mensen verdronken in Turkije

cms_visual_9467Hoewel de temperatuur in Nederland nog rond de 18 graden schommeld, is het op de meeste plekken in Turkije bloedheet. Logisch dat veel Turken verkoeling zoeken aan het strand, rivieren en meren. Lekker die verkoeling, maar niet iedereen in Turkije kan (goed) zwemmen. Afgelopen weekend kwamen 15 mensen om het leven. Ze zijn allemaal verdronken.

Veel wintigers overleden

In de provincie Batman zijn van het weekend drie mensen om het leven gekomen. Ook in Istanbul, Denizli, Kocaeli zijn mensen het afgelopen weekend verdronken. Opvallend is de leeftijd van de overledenen, het gaat voornamelijk om jonge Turken tussen de 18 en 25 jaar oud. Neem Ömer Altay (20) en Mehmet Çağır (18) zij waren met hun families aan het picknicken bij de Batman dam. Beide jongens verdonken in het het water van de stuwdam.

Zwemles?

Ik was afgelopen weekend in de buurt van Kuşadası. Veel inwoners uit de drukke stad Izmir pakten afgelopen weekend de auto om naar een strand te rijden. Het viel mij op hoeveel mensen niet (of slecht) kunnen zwemmen. Zo zag ik meisjes en jongens van 12/13 jaar die nog met zwembandjes en vleugeltjes het water in gingen. Op scholen wordt vaak geen zwemles gegeven, ouders moeten hun kinderen dat zelf aanleren.

 

Lees ook:Turkije onderweg naar familie: record aantal auto’s
Lees ook:Turkse mijnwerkers Ermenek nog steeds niet gevonden
Lees ook:Doden door overstromingen en kou Turkije
Lees ook:Bijna 400 Turkse stranden hebben ‘Blue Flag’ certificaat
Lees ook:Picknicken tussen het afval op Turks strand Pamucak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>