Sneijder en Kuyt mogen niet rijden in Istanbul

e5-e-1-bardak-su-dokulse-karisan-istanbul-trafigi_189822Zowel Wesley Sneijder als Dirk Kuyt hebben beiden nog nooit achter het stuur gezeten in Istanbul. Zij mogen vanwege het contract bij hun voetbalclubs niet rijden in de choatische stad. Dus rijdt een chauffeur hen (en hun vrouwen) overal naar toe.

Wesley en Dirk kunnen het zich natuurlijk ook makkelijk veroorloven om zich overal naar toe te laten brengen door een prive-chauffeur, maar ik kan mij voorstellen dat het soms best vervelend kan zijn om zo afhankelijk te zijn. Yolanthe, de vrouw van Wesley, is er ook niet altijd even blij mee. Zo zegt zij in het AD: ,,Als ik iets nodig heb of ergens naartoe wil, moet ik altijd eerst iemand bellen.”

Zebrapad?

Het ‘rijverbod’ loopt voor Sneijder tot 2014. In zijn contract met Galatasaray staat dat hem en zijn vrouw niks mag overkomen. Het is dus uit pure voorzorg. Niet gek hoor dat zoiets in het contract staat, het verkeer in Istanbul is een wereld op zich. Het is in de stad vreselijk chaotisch, altijd druk en verkeersregels (voor zover die er al zijn) worden niet nageleefd. Iedereen doet eigenlijk waar hij zin in heeft. Voorrang verlenen aan voetgangers bijvoorbeeld gebeurt hier amper, de meeste buschauffeurs en automobilisten rijden liever over je voeten heen.

Een gordel, waar is die voor?

Ook het dragen van een gordel is iets wat maar weinig mensen doen in Turkije. In Nederland ben je altijd bang om een bekeuring te krijgen als je geen gordel draagt. In Turkije heb ik nog nooit gezien of gehoord dat iemand een bekeuring heeft gekregen voor het niet-dragen van een gordel.

Jij wel eens een bekeuring gehad in het verkeer in Turkije? Ik hoor het graag!

Lees ook:Wesley zegt JA tegen Galatasaray
Lees ook:Derby in aantocht: Beşiktaş tegen Fenerbahce
Lees ook:Gaat Wesley nou wel of niet naar Galatasaray?!
Lees ook:Wesley geeft antwoord binnen 24 uur
Lees ook:Galatasaray (incl Wesley) wint van Beşiktaş

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>