Turkije viert 89-jarig bestaan

Vlaggen, vlaggen en nog eens vlaggen. Overal in Turkije hangen vandaag de vlaggen uit. De Republiek Turkije bestaat precies 89 jaar.

Het Offerfeest is net afgelopen en het is alweer tijd voor een nieuw ‘feest’. Veel Turken staan vandaag stil bij de oprichting van Turkije. Mustafa Kemal Atatürk stichtte de republiek op 29 oktober 1923, Turkije bestaat dus precies 89 jaar. Omdat de Dag van de Republiek een officiële feestdag in Turkije is, zijn banken en andere overheidsinstellingen gesloten. Op scholen wordt er veel aandacht besteed aan deze belangrijke dag. In elk klaslokaal hangen vlaggen en worden er liedjes gezongen. In Istanbul wordt vanavond een grote vuurwerkshow aan de Bosporus gegeven.

De Turken willen in 2023 (dan zou het precies 100 jaar geleden zijn dat Turkije werd opgericht) behoorlijk gaan uitpakken op deze feestdag.

Lees ook:Turkije bestaat vandaag 91 jaar
Lees ook:30 augustus: nationale feestdag
Lees ook:Vuurwerkshow aan de Bosporus
Lees ook:Turkije staat stil bij sterfdag Atatürk
Lees ook:Koerdische zanger Şivan Perwer ‘terug’ in Turkije

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>